Vali Yıldırım'ı ziyaret ettiler

Trakya Dış Ticaret Platformu Başkanı Erdoğan Ören ve Trakya Dış Ticaret Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti.

GÜNDEM 18.11.2020 13:33:00 0
Vali Yıldırım

 

 

Ziyarette Trakya Dış Ticaret Platformu Başkanı Erdoğan Ören’e Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de eşlik etti.

 

“SİVİL BİR İNİSİYATİFTİR”

 

Trakya Dış Ticaret Platformu’nun 22 Ağustos 2020’de 12 farklı firma tarafından Trakya Bölgesi’nin ve özellikle Tekirdağ’ın dış ticarette rekabetçiliğini ve etkinliğini geliştirmek amacıyla kurulduğunu belirten Trakya Dış Ticaret Platformu Başkanı Erdoğan Ören, “Platform, Türkiye’nin tarımda ve sanayide en gelişmiş bölgesi olan Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve dış ticaret yapan firmaların bir araya gelerek oluşturdukları sivil bir inisiyatiftir” dedi.

 

PLATFORM HAKKINDA VALİ YILDIRIM’I BİLGİLENDİRDİ

 

Platformun hedefleri hakkında Vali Yıldırım’a bilgi veren Ören, “Platformun hedefi; Trakya Bölgesi’nin dış ticaret konusunda daha etkin yer almasını konusunda çalışmalar yürütmek, bölgede tüzel kişiliğe sahip firmaların dış ticaret konusunda donanımlarını arttırmak, teşvik etmek ve bu firmaların dış ticaret faaliyetleri hakkında yol gösterici rol oynamak. Dış ticaret desteklerinin daha etkin bir şekilde uygulanabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonu sağlamak. Hedef ülkelerin ilgili kurum ve kuruluşları ile entegrasyon sağlamak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ