Çetintaş: Bölgemizde yapılmasını istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, beraberindeki partililerle birlikte AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na iade-i ziyarette bulundu. Pandemi sürecinin konuşulduğu z

GÜNDEM 16.11.2020 16:38:00 0
Çetintaş: Bölgemizde yapılmasını istemiyoruz

Saat 12.00’da AK Parti’yi ziyaret eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve beraberindekiler, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, partinin yeni yerinin de hayırlı olmasını temenni etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetintaş da yeni parti binasıyla ilgili bilgiler verdi.

 

“SÜREÇ ÇOK SIKINTILI”

 

Ziyarette koronavirüs pandemisi de konuşuldu. Sürecin çok sıkıntılı olduğunu söyleyen Çetintaş “Hastaneden sürekli bilgi alıyorum. Hepimizin dikkat etmesi lazım. Sürekli vatandaşlara uyarılar yapmamız lazım. Hastalık ciddi. Süreç biraz zor gözüküyor. Bunun ciddiyetini anlamamız lazım. Sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Onlara yardımcı olmamız lazım” dedi.

 

“CUMARTESİ GÜNÜ YOĞUN BAKIMLAR DOLUYDU”

 

Gazetecilerin Çerkezköy’deki vaka sayıları ile ilgili sorusuna da cevap veren Çetintaş, “Çerkezköy’de 2 gün önce tavan yaptı. Hastanenin doluluk oranı stabil devam ediyor. Bir sıkıntı yok, tedbirler alındı. A, B, C planları var. A planını şuan aşmış durumdalar. Yer olarak B planını uyguluyorlar. Gerekiyorsa her yeri organize edecekler. Cumartesi günü Tekirdağ yoğun bakım üniteleri full doluydu. O nedenle vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi lazım. Doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarına karşılık bizlerin de vatandaşlar olarak elimizden geleni yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

“BÜTÜN İŞ VATANDAŞTA”

 

Personel açısından sıkıntı olmadığını söyleyen Çetintaş “Hem başhekimimiz, hem doktorlar hem de sağlık çalışanları gerektiğinde 24 saat oradalar. Büyük bir fedakarlık gösteriyorlar. Ama bütün iş vatandaşta” dedi. Sağlık çalışanlarının hem psikolojik ve hem de vücut olarak çok yorgun olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Dönmez de “Bizler evimizde kendimizi kollamaya çalışırken, evde rahat ederken, onlar maalesef hastalarla iç içe görev yapıyorlar. Allah yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı.

 

“14 GÜN SONRA YENİDEN TEST YAPILMIYOR”

 

Koronavirüs teşhisi konulup 14 gün evde tedavi gören vatandaşların 14 gün sonra hastalığının negatife dönüp dönmediğine ilişkin test yapılmadan gönderildiğini ifade eden Dönmez “Bunu devletin yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Kimileri 14 günlük süreçte iyileşmiyor. Yeniden test yaptırdığında pozitif çıkabiliyor. Bununla ilgili de sıkıntılar var. İnşallah en kısa zamanda çözülür” dedi. Pozitif vakaların 14 gün boyunca evde takip edildiğini, ilaçların evlere götürüldüğünü kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Çetintaş “14 günlük süreçte hastada bir sıkıntı yoksa normal olarak dönüyor. Ama sıkıntı devam ediyorsa bu süre uzatılıyor” dedi.

 

 

“BÖLGEMİZİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

 

Ziyarette, Kızılpınar’da planlanan çöp döküm alanının sorulması üzerine de konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş “Bölgemizde zaten çok yakınımızda, Beyciler’de bir tesis var. Tepe Emlak Konutları’nda oturanlar bunun kokusunu hissediyorlar. Organizenin kirliliğini de hissediyoruz, farkında olmadan yaşıyoruz. Bir de Kızılpınar’da çöp döküm sahası olması bizim için büyük bir sıkıntı olur. Şahsım olarak da parti olarak da bunun olmaması için biz de gerekli çalışmaları yapacağız. Belediye Başkanımızın da gerekli açıklamaları yapıyor, o da bölgesini düşünüyor, biz de bölgemizi düşünmek zorundayız. Elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Organize ve Beyciler zaten bizi kıskaca almış durumda. Alanımız zaten dar. Çerkezköy, Kızılpınar, Veliköy, dar bir alanda kaldık zaten. Buraya sıkıştırmasınlar bizi. Daha başka yerlere yapılabilir. Zaten 2 tane bertaraf tesisi işaretlendi, zaten yapılıyor. Buraya ihtiyaç hasıl olduğunu düşünmüyorum. ama 20-30 yıl sonra da bölgemizde olmasın. Bu çöpün bir şekilde bertaraf edilmesi lazım. Ama biz zaten sanayinin kirliliği ve Beyciler’deki tesisin kirliliğini çekiyoruz. O nedenle bölgemizde yapılmasını istemiyoruz” dedi.

 

KUZEY KAFKAS DERNEĞİNİ DE ZİYARET ETTİLER

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, beraberindeki partililerle birlikte Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’ne de iade-i ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Emrullah Ataçay ve dernek üyeleri tarafından karşılanan CHP heyeti, gündeme ilişkin dernek üyeleriyle görüşmelerde bulundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU