Hyosung İstanbul Tekstil, İzmir için duyarsız kalmadı

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası depremzedelere yardım malzemesi gönderen Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul firması, 115 kişinin hayatını kaybettiği, bin 34 kişinin yaraland?

GÜNDEM 12.11.2020 18:20:00 0
Hyosung İstanbul Tekstil, İzmir için duyarsız kalmadı

Geçtiğimiz yıl Elazığ’da meydana gelen depremden etkilenen depremzedeler için battaniye ve ısıtıcı gönderen, Hatay’da bölücü terör örgütü tarafından çıkartılan orman yangınları sonrası, bölgeye 1950’de Güney Kore’de şehit ve gazi olan 3 bin 43 kahraman Türk askerinin hatıraları için 3 bin 43 adet Hyosung İstanbul Tekstil firması, İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası oradaki depremzedeler için de bin adet battaniye ve 100 adet çadır içi ısıtıcı gönderdi.

 

“BUGÜN BİRLİK GÜNÜ OLMALI”

 

Yardım malzemelerinin yüklü olduğu TIR, dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikadan yola çıktı. İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, geride kalanlara sabır dileyen Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee, “Afetlerin ve zor süreçlerin üst üste yaşandığı günleri hep birlikte geride bırakabileceğimize olan inancım tamdır. Bugünün ülke için birlik bütünlük günü olması gerektiğine inanıyorum” dedi. İzmir ile Kore’nin başkenti Seul arası 8242 kilometre olmasına rağmen meydana gelen depremi ve hüznü çok yakından hissettiklerini ifade eden Cheon Gyu Lee “Bugüne kadar kardeş ülke Türkiye’nin iyi gününde kötü gününde nasıl dimdik yanında olduysak, bundan sonra da aynı şekilde birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“AYDA DA YALNIZ DEĞİLDİR VE YALNIZ OLMAYACAKTIR”

 

Türkiye’nin ve Türk halkının kendilerini zor günlerinde yalnız bırakmadığını belirten Cheon Gyu Lee “Bizler de sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 1950 yılında Kore Savaşı sırasında, ailesini kaybeden küçük kızımız Kim Eunja, sizlerin deyimiyle Ayla, sizlerden gelen kahraman bir el sayesinde nasıl hayata tutunduysa, 2020 yılında İzmir’deki Ayda da yalnız değildir ve yalnız olmayacaktır” dedi.

 

“KORE’DEN MİLYONLARIN SELAMINI, DUASINI TAŞIYOR”

 

Hyosung İstanbul Tekstil olarak bin adet battaniye ve 100 adet çadır içi ısıtıcıyı Çerkezköy’den yola çıkarttıklarını belirten fabrika genel müdürü Cheon Gyu Lee “TIR Çerkezköy’deki fabrikamızdan yola çıksa da, Kore’den sizlere milyonların selamını taşıyor, Kore’den sizlere milyonların duasını taşıyor. Bu TIR Kore ve Türkiye arasındaki kardeşliği, samimiyeti ve inancı sembolize ediyor. Yaşanan depremden duyduğum hüznü tüm Türk halkıyla paylaşıyorum. Birliğimize olan inancımız her şeyin üstesinden gelecektir. Türkiye hiçbir zaman yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ