300 fidanla geleceğe nefes oldular

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampan

GÜNDEM 11.11.2020 17:17:00 0
300 fidanla geleceğe nefes oldular

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde milli mücadelenin 100.yılı dolayısıyla oluşturulan Ötüken İlteriş Kağan Ormanı’nda düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

 

HERKESİ AĞAÇ DİKMEYE DAVET ETTİ

 

Etkinlikte 300’e yakın fidan toprakla buluşturulurken, etkinlikle ilgili açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bugün koronavirüs tedbirleri kapsamında katılımı sınırlı sayıda tuttuk. Okullardan belli sayıda öğrenci aldık. Bugün 300’e yakın fidan bugün toprakla buluşacak ama toplamda 2 binin üzerinde fidan buraya dikilmiş olacak” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Buraları öyle yeşillendiriniz ki kör bir insan dahi burada bir yeşillik olduğunu bilsin’ sözünü anımsatan Kaymakam Abban, çok fazla ağaç dikilmesini istedi. Türkiye’de çıkan ya da çıkartılan orman yangınları dolayısıyla üzüntü duyduğunu kaydeden Abban, herkesi ağaç dikmeye davet etti.

 

 

“ORMAN YANGINLARINDA İÇİMİZ YANIYOR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptığı açıklamada “Çok önemli biz vazifeyi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Biraz da farkındalık oluşturuyoruz. Ormanların, yeşilin ne kadar önemli olduğunu, zaman zaman çıkan orman yangınlarında içimizin yandığını paylaşıyoruz. Çerkezköy’ün bu anlamda aslında çevresi ormanlarla çevrili. Biraz daha ormanlarımıza hem sahip çıkmak hem de yeşili, ağacı artırmak, geleceğe dair bu temelleri şimdiden atıyor olmak ve farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir organizasyon” ifadelerini kullanarak etkinliğe katılan ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

“ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULMÜNE DE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

 

Türk Ocakları Genel Merkezi’nin milli mücadelenin 100.yılı anısına ülke genelinde geçtiğimiz yıldan itibaren hatıra ormanı projesi başlattığını belirten Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş da bu proje kapsamında ülke genelinde 65 hatıra ormanı oluşturulduğunu ve bu hatıra ormanlarına Türk büyüklerinin, Türk milliyetçiliğine hizmet etmiş devlet adamlarının isimlerinin verildiğini söyledi. Çerkezköy’de oluşturulan hatıra ormanına da Ötüken İlteriş Kağan Hatıra Ormanı ismini verdiklerini kaydeden Candaş, “Bunun da bazı sebepleri var. Ötüken tarihte Türklerin kutsal başkenti. Bu kutsal başkent Hunlara, Göktürklere, Uygurlara başkentlik yapmış bir yer. Aynı zamanda bizim kutsal başkentimiz ormanlarıyla da ünlüdür. İlteriş Kağan da Türklerin yaklaşık 50 yıllık Çin esaretinden sonra kurtaran, derleyip toplayan, 2.Göktürk Devletini kuran Türk Kağanıdır.  Biz bugün Doğu Türkistan’da Türklere uygulanan soykırımı da biliyoruz. Hatıra Ormanına İlteriş Kağan ismini vermemizin sebeplerinden biri de budur. Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere yaptığı zulme de dikkat çekmek istiyoruz. Aynı zamanda derlenip toparlanma istiyoruz” dedi.

 

 

“ORMANLARI İYİLEŞTİRMEYE, GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

 

Çerkezköy Orman İşletme Şefi Teyfik Canbakal  da kurum olarak Çerkezköy’de buldukları alanlarda fidanlık oluşturmaya, ormanları iyileştirmeye, geliştirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek “Her sene bu kadar ağaç dikilmesine rağmen genel müdürlüğümüzün en büyük taleplerinden bir tanesi daha çok fidan dikilecek saha bulunması. Bu sene burası bulundu. Çerkezköy yeterince yeşil bir bölge ama daha fazla yeşillendirilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Bunun yanında ülke ekonomisi için orman üretimlerimiz de oluyor. Ormanın ihtiyacına göre üretimimizi de yapıyoruz, ormanlarımıza en ufak bir zarar vermeden yapmaya gayret ediyoruz. Bugün devletimizin 2 senedir yürüttüğü bir projeyi gerçekleştirdik. Allah’ın izniyle de her sene gerçekleşecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU