'10 Kasım ve Atatürk' söyleşisi düzenlendi​​​​​​​

Saray Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Sina

GÜNDEM 11.11.2020 14:09:00 0

Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen söyleşide, Tarihçi - Yazar Sinan Meydan, izleyicilere Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler anlattı.

 

“ATATÜRK, TÜRK MİLLETİNİN HAYATINI DEĞİŞTİREN ETKİDİR”

 

Tarihçi - Yazar Sinan Meydan, " Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk ve dünya tarihine damga vurmuş çok önemli bir lider. Atatürk'ü anlamak zor değil, yeter ki samimi olalım. Atatürk, Türk milletinin hayatını değiştiren etkidir. Atatürk etkisi Türkiye'yi emperyalist işgalden, sarayın, sultanın baskısından ve geri kalmışlıktan kurtaran etkidir. Türkiye tarihinin son 400 yılına baktım. Türk milletinin hayatında Atatürk etkisi kadar derin izler bırakan başka bir izle karşılaşmadım. Başka bir kurtarıcı etki ile de karşılaşmadım. Atatürk etkisi yaşanmış, bitmiş, dünde kalmış, tarih olmuş bir etki değildir. Diridir, canlıdır, yepyenidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82'nci yılında saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Düşünceleri ilelebet bizlere ışık tutmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA