Atatürk Evi'nin açılışı yapıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te dünyaya geldiği evin benzeri, temsili olarak Çorlu'da belediye tarafından inşa edildi. Çorlu Belediyesi tarafından inşa edilen Atatürk Evi'

GÜNDEM 10.11.2020 16:53:00 0
Atatürk Evi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Atatürk temalı şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, şiirlerini seslendirdi.

 

“ÖNEMLİ BİR GÜNDE AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt törende yaptığı konuşmada, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde ona olan sevgimizi, saygımızı, minnetimizi ve özlemimizi göstermek adına bugün sizlerle bir araya geldik. Geçen yıl bugün temelini attığımız Atatürk Evi'mizin açılışını yine 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde gerçekleştiriyoruz. Atamızı andığımız böylesine anlamlı bir günde açılışını yaptığımız Atatürk Evi'mizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

ATATÜRK EVİ’Nİ GEZDİLER

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Atatürk Evi'ni Çorlu'muza kazandıran Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ve ekibine teşekkür ederiz" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar Atatürk Evi'ni gezerek incelemelerde bulundular. Kazımiye Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.