Vali Bilgin, devam eden çalışmaları inceledi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Yayla Mahallesi'nde bulunan tarihi binada İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarını ve Saray-Kırklareli otoyolunda devam eden çalışmaları

GÜNDEM 6.11.2020 13:39:00 0
Vali Bilgin, devam eden çalışmaları inceledi

 

 

Vali Bilgin, ilk olarak Yayla Mahalle’sinde bulunan ve eskiden Hizmet Binası olarak kullanılan tarihi tescilli binanın İl Özel İdaresince gerçekleştirilen rölöve, restore ve restitüsyon çalışmalarını inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vali Bilgin, Yayla Mahallesi’nin Kırklareli’nin en eski yerleşim yeri olduğunu belirterek bu çalışmanın sonunda Yayla Mahallesi’nde bir tarihi yapının daha aslına uygun şekilde canlanacağını kaydetti.

 

 

“BU YIL TAMAMLANIP HİZMETE GİRECEK”

 

Vali Osman Bilgin, Trakya'nın ulaşım gücünü arttıracak Saray-Kırklareli otoyolunda da incelemede bulundu. Toplam uzunluğu 71.1 kilometre olan Saray-Kırklareli yolu projesinin tamamlanmasıyla, ulaşım süresinin 78 dakikadan 45 dakikaya düşeceğini kaydeden Bilgin, “Yıllık 20 milyon TL akaryakıt tasarrufu ile yıllık 8 bin 823 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlanacak. Pınarhisar çevre yolu bu yıl tamamlanıp hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE