O işletmeler saat 22.00'da kapanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde salgınla mücadele ve İzmir depremi vardı.

GÜNDEM 3.11.2020 20:23:00 0
O işletmeler saat 22.00

110 kişinin enkaz altından cansız bedeninin çıkarıldığını, belirten Erdoğan, yaralı sayısının bin 27 olduğunu, yaralılardan 883’ünün tedavisinin tamamlandığını, 5’i ağır 12’si yoğun bakım olmak üzere 144’ünün tedavisi sürdüğünü, şu an itibariyle enkaz altında sağ çıkartılan sayısının 107 olduğunu ifade etti.

 

50 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

 

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin, Meclis’te ‘deprem araştırma komisyonu’ kurulmasına ilişkin ortak önergesinin görüşülerek kabul edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan “2 bin 700 çadır kurulmuş yeteri kadar battaniye ve ihtiyaç malzemesi gönderilmiştir. 11 bin kişi kapasiteli çadır kentte halı hazırda 6 bin 700 civarında vatandaşımız bulunuyor. 20 gün içinde konteyner kenti hazır hale getireceğiz. İşyeri yıkılan, sular altında kalan esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecek” dedi.

 

5 YILDA 1.5 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ HEDEFLİYORUZ

 

İzmir’de hasarlı 530’a yakın binanın bulunduğunu söyleyen Erdoğan “Hasar derecelerine göre gereken işlemler sürüyor. Deprem konutlarının inşasına bir ay içinde başlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde acil olarak 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyoruz. Bizi üzen yalan ve provokatif haberlerle gündemi zehirlemeye çalışanların ortaya çıkmasıdır. Enkazların hala kaldırılamadığını söyleyen cahil izansız vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür” dedi.

 

GENEL OLARAK KONTROLLÜ BİR SÜREÇ YAŞIYOR

 

Koronavirüs salgınıyla ilgili de konuşan Erdoğan “Türkiye, bazı şehirlerimizde zaman zaman endişe verici artışlara rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Günlük hasta sayımız her bakımdan yönetilebilir seviyededir” dedi.

 

HİZMETLER SAAT 22.00’DA SONA ERECEK

 

Pazar yeri market gibi yerlerdeki denetimlerin artırılacağını söyleyen Erdoğan “Paket servis hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema  gibi yerlerde hizmetler saat 22’de sona erecektir” dedi.