Büyükşehirden İzmir'e yardım

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen ve 10 kişilik arama kurtarma ekibini bölgeye gönderen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem b?

GÜNDEM 2.11.2020 18:22:00 0
Büyükşehirden İzmir

Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından bölgede ihtiyacı olanlar için kurulan çadır kentlerde kullanılmak üzere 30 çamaşır makinesi ve 10 kurutma makinesi gönderdi.

 

TEKİRDAĞ EKİBİ, ÇALIŞMALARA DESTEK OLUYOR

 

Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İzmir'de yaşanan deprem tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem haberini alır almaz ivedilikle harekete geçerek 10 kişilik arama kurtarma ekibimizi bölgeye gönderdik. Kendileri şu anda deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan noktalarda büyük bir özveri ile çalışmalara destek oluyorlar. Bugün bir mucize yaşadık ve 3 yaşındaki Elif bebeğimiz enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Bu mucizeyi bize yaşatan tüm kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da tüm dualarımız ve umutlarımız enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için olacak" dedi.

 

İZMİR'DE İNCELEME YAPILACAK

 

Albayrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile sürekli irtibat halinde olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca Deprem Dairesi Başkanım ve Danışmanım bugün İzmir'e hareket ettiler, bazı inceleme ve temaslarda bulunacaklar ve oradaki arama kurtarma ekibimizle birlikte çalışacaklar. Bugün de çadır kentlerde kullanılmak ve depremzede vatandaşlarımızın hijyen ihtiyaçlarını karşılamak üzere çamaşır yıkama ve kurutma makinelerini deprem bölgesine gönderiyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanındayız"

 

Haber / Şaban KARDEŞ