İzmir'de şiddetli deprem; yıkılan binalar var

Marmara Bölgesi'nde de hissedilen İzmir merkezli depremde yıkılan binalar oldu. İzmir'in Seferhisar ilçesinde 6.6 büyüklüğünde olan depremin ardından 4.1, 4.2 ve 4.8 büyüklüklerinde artçı depremler oldu.

GÜNDEM 30.10.2020 15:03:00 0
İzmir

AFAD'dan yapılan açıklamada, merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilesi olan saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem yerin 11.8 km derinliğinde oldu. Ege Bölgesi'nin yanında İstanbul'dan da hissedilen deprem halka paniğe neden oldu. İzmir Valiliği, ilk açıklamasında, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" denildi.

 

AFAD, saat 18.00'da yaptığı açıklamada depremde 1’i boğulma olmak üzere 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 804 kişinin yaralandığını, yıkılan ve hasar gören 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ettiğini belirtti.

 

Deprem, Çerkezköy'ün de aralarında bulunduğu Marmara Bölgesi'nde de hissedildi. Bugün saat 14.51 sıralarında meydana gelen depremin Trakya'ya kadar geniş bir alanda hissedilmesi, şiddetli bir deprem olduğu şeklinde yorumlandı. Özellikle binaların üst katlarındaki vatandaşların hissettiği deprem, Tekirdağ ve  Çerkezköy'de de korkuya neden oldu. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler deprem sonrası bazı mahallelerde tarama yaparak hasar olup olmadığını kontrol etti.