"Tekirdağ'da taş üstüne taş koyana minnet duyuyoruz"

Hayrabolu'nun otopark ve trafik sorununu çözmek amacıyla hayata geçirilen Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan BüyükÅ

GÜNDEM 30.10.2020 13:40:00 0

Açılış törenine; Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Hayrabolu geçmiş dönem Belediye Başkanları Fehmi Altayoğlu ve Hasan İrtem, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 

KURTOĞLU, PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Alpaslan Kurtoğlu, “Öncelikle Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projemizin tüm Hayrabolu halkına hayırlı olmasını diliyorum. Projemizde 1. bodrum katta su deposu, güvenlik odası, oto yıkama birimi ve ofisi, depolar, erkek ve kadın tuvaleti, 77 araç kapasiteli otopark, bisiklet ve motosiklet alanı bulunuyor.  2. ve 3. bodrum katta ise depolar, personel odası, toplamda 181 araç kapasiteli otopark, bisiklet ve motosiklet park alanı bulunan projemizin toplam araç kapasitesi ise 258'dir. Ayrıca, meydan alanında konser ve tören alanı ile açık oturum alanları yer alıyor. Meydan düzenlemesinde bitkiler ve süs havuzları gibi peyzaj öğeleri de bulunuyor" dedi.

 

“İLÇEMİZİN TRAFİĞİ RAHATLAYACAK”

 

Daha sonra geçmiş dönem Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem ve önceki dönem Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu konuşma yaptılar. İrtem ve Altayoğlu’nun ardından konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, "Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi, ilçemize değer katacak önemli ve güzel bir projedir. İlçemizin trafiğinin bu proje ile birlikte rahatlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

 

“İHMAL EDİLMİŞ BİR KENTTE YAŞIYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da törende yaptığı konuşmada, "6,5 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde Hayrabolu ilçemizin bizlerde özel bir yeri oluştu. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Hayrabolu ilçemize ilk geldiğim günü hatırlıyorum. O zaman dedim ki, `Burada çok işimiz var.' Şükürler olsun ki o günden bugüne, ilçemizde önemli hizmet ve yatırımları hayata geçirdik. Tekirdağ genelinde taş üstüne taş koyana, en ufak bile olsa hizmet verene minnet duyuyoruz. Ama Hayrabolu ilçemiz de maalesef Tekirdağ'ın genelinde olduğu gibi ihmal edilmiş ve hak ettiği yatırımları yeteri kadar alamamıştır. İlk hizmet dönemimizde Tekirdağ genelinde eski parayla yaklaşık 2 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdik. Bunun 4 katı kadar da yatırım yapsak, yetmeyecek Tekirdağ'ımıza. Maalesef çok fazla ihmal edilmiş bir kentte yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, her ilçenin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirleyerek yatırım yapmaya çalışıyoruz ve bu ihmal edilmişliğin açığını kapatmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda güzel Tekirdağ'ımız, 30 büyükşehir belediyesi arasında, çok önemli bir yerde olacaktır ve adından fazlasıyla söz ettirecektir. Bugün güzel vatanımızın, cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü. Böylesine anlamlı bir günde Hayrabolu'nun kıymetli halkına hizmet etmek, bizleri ayrıca onurlandırdı ve gururlandırdı” dedi. Albayrak, vatandaşların ilk 15 gün Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkından ücretsiz olarak faydalanacağını da sözlerine ekledi.

 

“GÜZEL HİZMETLER YAPILDIĞININ GÖSTERGESİ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da, "Hayrabolu'muz artık göç veren bir ilçe değil, bu da güzel hizmetler yapıldığının önemli bir göstergesidir. Ancak Hayrabolu'muza ne kadar hizmet etsek azdır. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Hayrabolu ilçemizde de daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesinin yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi. Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün de, "İlçemizin önemli sorunlarından bir tanesi olan otopark sorununu büyük ölçüde çözecek, trafiği rahatlatacak olan katlı otoparkın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA