Malkara'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Malkara 14 Kasım Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

GÜNDEM 29.10.2020 16:00:00 0
Malkara

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı öncesi tebrikat töreni yapılarak, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Selçuk Kaya ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Bayramı kutlama programına; Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Selçuk Kaya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gürbüz, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Teğmen İsmail Erdoğan, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Başkütük, Ersin Kaçar, Ahmet Nazif Balcı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, kurum müdürleri, asker-i erkân, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Tören Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer ve Enez Kaplan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdikleri kutlama mesajlarının okunması ile devam etti. İrfan Macar İlkokulu öğrencisi Eslem Kökten’in “Bugün“ adlı şiirini, İrfan Macar İlkokulu öğrencisi Ceylin Nilda Akelli “29 Ekim” isimli şiirini ve Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencisi Begüm Bayırcıklı’nın “Cumhuriyet Bayramı“ adlı kompozisyonunu okumasının ardından, Malkara Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu “Cumhuriyetin Değeri ve Cumhuriyetin Değerleri” konulu resim, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Liseler Arası Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren, 1. Busecan Sopancı'ya, 2. Sümeyye Yılmaz'a, 3. Dilayda Yılmaz'a ve Liseler Arası Afiş Yarışması Mansiyon Ödüllünü kazanan Gaye Baltalı'ya hediyelerini verirken; Ortaokulları Arası Şiir Yarışması'nda birinci olan Beren Yaman, ikinci olan Umut Kart ve üçüncü olan İnsu Beray Tekbasan da hediyelerini 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Selçuk Kaya’nın elinden aldı. İlkokullar Arası Resim Yarışması'nda birinci olan Yaren Alpat, ikinci olan Barış Arın Yavuzcan ve üçüncü olan Safiye Zümra Ak'a da hediyeleri Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından verildi. Öğretmenler tarafından oluşturulan müzik grubunun Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan eserleri seslendirmesinin ardından kutlamalar sona erdi.

 

 

Haber / Murat YAYIN