Cumhuriyetimiz 97 yaşında

Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yılı dolayısıyla organize edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ile b

GÜNDEM 28.10.2020 16:47:00 0
Cumhuriyetimiz 97 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin,  Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram ve Esengül Güven, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILDI

 

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi. Protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı tören öncesi koronavirüsle mücadele kapsamında sosyal mesafe kuralı uygulanırken, törene katılanların ateşleri de ölçüldü.

 

TEBRİKAT TÖRENİ YAPILACAK

 

Dün çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar bugün de devam edecek. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla saat 09.30’da Hükümet Konağı bahçesinde tebrikat töreni yapılacak. Sunuculuğunu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza’nın yapacağı tebrikat töreninin ardından saat 10.00’da da tören düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olan tören şiir okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam edecek. Çerkezköy’ün kurtuluşunun da aynı güne denk gelmesi dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın günün anlam ve önemine ilişkin yapacağı konuşmanın ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Konuşmaların ardından tören sona erecek.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU