Kaymakam Hamitoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj paylaşan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, "Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitler

GÜNDEM 28.10.2020 11:49:00 0
Kaymakam Hamitoğlu

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“GURURUNU, COŞKUSUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

Kaymakam Hamitoğlu, “Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip olan yüce milletimizin bayramını, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vermiş, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını başlatarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Yüce Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindedir” ifadelerini kullandı.

 

“İLME, İRFANA SAHİP GENÇLER YETİŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

 

Kaymakam Hamitoğlu, mesajının devamında, “Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, küreselleşme sürecini doğru tanımlayıp konumumuzu iyi belirleyerek, ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Bu anlamda millet olarak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutan ilme, irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Buse SERİN