11 ilçede yeşil alan ve parklar temizleniyor                          

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı yeşil alanların ve parkların temiz, bakımlı ve düzenli kalması amacıyla belirli bir program dahilinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden TekirdaÄ?

GÜNDEM 27.10.2020 14:53:00 0
11 ilçede yeşil alan ve parklar temizleniyor                          

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından parklarda, meydanlarda, refüjlerde, mezarlık alanlarında ve mesire yerlerinde uzayan çimler biçiliyor.

 

AĞAÇLAR BUDANMAYA BAŞLANDI

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Yeşil alanları yaban otlarından arındıran ekiplerimiz, çöpleri topluyor, bozulan kaldırımlar tamir ediyor, şehir mobilyalarını onarıyor ve süs havuzlarını bakımdan geçiriyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ekiplerimiz tarafından ağaçlar da budanmaya başlandı. Ayrıca parklar ve yeşil alanlarda ağaç varlığını arttırmak amacıyla fidanlar dikiliyor. Öte yandan kaldırımlar üzerinde bulunan ağaçların daha sağlıklı bir şekilde gelişebilmelerine imkan sağlamak ve korunaklı olması amacıyla etrafları ızgaralı kaldırım taşlarıyla çevriliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

 

“Halkımızın nefes aldığı alanların temizlik ve bakımlarına özen gösteriyoruz” diyen Başkan Kadir Albayrak, “Halkımızın rahat nefes aldığı, sosyalleştiği ve sevdikleriyle birlikte vakit geçirdiği parklarımız ve yeşil alanlarımızda çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza kent yaşamı içerisinde doğal alanlar sunarken güzel Tekirdağ'ımıza estetik bir görünüm kazandırıyoruz. Yeşil alanlarımızın yılın her döneminde güzel, temiz ve bakımlı kalmasını sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN