9 mahallede taşkın riski azalacak

Tekirdağ 4. Grup Taşkın Koruma işine başlandığını açıklayan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, iş kapsamında 9 mahallede, 1.500 dekar arazinin taşkın riskinin azaltılaca

GÜNDEM 26.10.2020 16:01:00 0
9 mahallede taşkın riski azalacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ’da yaptığı yatırımlarla Tekirdağ’ın mümbit topraklarını ve meskûn mahallerini taşkınların vereceği zararlardan korumaya devam ettiğini kaydeden Kaya, Tekirdağ’ın jeoekonomik konumu nedeniyle yağış dönemlerinde oluşacak zararların önlenmesinin ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşıdığını, bu önemin bilinciyle Tekirdağ’da son dönemde yapılan Taşkın Kontrol Tesisleri ile bölgedeki tarımsal faaliyetlere gelen zararın ve taşkın sırasında can ve mal kayıplarının azaltılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI                   

                                    

Tekirdağ 4. Grup Taşkın Koruma işine başlandığını belirten Kaya “Tekirdağ İli Genelinde İğneler, Malkara Bayramdere, Alabey, Elmalı, Balabancık, Gönence, Karamurat, Şarköy Yeniköy ve Muratlı Aydınköy mahallelerini kapsayan Tekirdağ Taşkın Koruma 4. Grup Yapım İşine başlandı. İş, toplamda 22.222 metre trapez toprak kanal, 5 adet taşıt köprüsü, 20 adet menfez ve 1.680 metre betonarme U kanal yapım işini kapsıyor. Tekirdağ 4. Grup Taşkın Koruma Yapım işinde şu ana kadar 1.000 metre Trapez Toprak Kazı yapılıyor” dedi.

 

 

“BİN 500 DEKAR ARAZİNİN TAŞKIN RİSKİNİN AZALTILACAK”

 

İş kapsamında 9 mahallenin, bin 500 dekar arazinin taşkın riskinin azaltılacağını dile getiren Kaya, derelerde yapılan taşkın korumaya yönelik Çorlu İğneler Kör Deresi’nde 3.800 metre Toprak Trapez Kazı ile 3 adet Betonarme Taşıt Köprüsü, Malkara Bayramtepe Deresi’nde 2.807 etre Toprak Kanal ile 1 adet Taşıt Köprü ve 4 adet Menfez, Malkara Kocatepe Deresi’nde 11.320 metre Trapez Toprak Kanal, 1 adet Taşıt Köprü ve 5 adet Menfez, Malkara Beşyatak ve Nalbant Dereleri’nde 940 metre Trapez Toprak Kanal, 1040 m Betonarme U Kanal ve 4 adet Menfez, Malkara Karamurat Deresi’nde 205 metre Trapez Toprak Kanal, 640 m Betonarme U Kanal ve 3 adet Menfez, Şarköy Bostan Deresi’nde 2500 m Trapez Toprak Kanal ve 4 adet Menfez, Muratlı Anaderesi’nde ise 650 metre Trapez Toprak Kanal imalatlarının yapılacağını dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ