Eski okul sıraları oyuncak oldu

'2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Doğanın ve Çocu

GÜNDEM 26.10.2020 08:15:00 0
Eski okul sıraları oyuncak oldu

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Doğanın ve Çocukların Yüzü Gülüyor” projesinin kapanış toplantısı projenin uygulandığı Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yapıldı.


KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi’nde üretilen oyuncak atölyesini ziyaret etti. Toplantıda proje kapsamında okula alınan makine ve ekipmanlar davetlilere tanıtılırken, davetliler proje çıktısı olan ahşap oyuncakları da inceleme fırsatı da buldu.


AHŞAP SIRALAR OYUNCAĞA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ


Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Çetin Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adıyla hazırlanan projenin Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde uygulandığını belirtti. Maliyeti 384 bin TL olan projenin 12 ay sürdüğünü kaydeden Çelik, “Kamu kurumlarından eski ahşap sıraları topladık. Makinelerimizde ahşap sıraları işledik ve oyuncaklara dönüştürdük” dedi. 

 


2 BİN ADET OYUNCAK ÜRETİLDİ


Toplamda 2 bin adet oyuncak ürettiklerini kaydeden Çelik, “Bu oyuncakları da anasınıfı öğrencilerimiz ve şehit çocuklarına dağıttık. Projemiz tamamlandı. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 5 ayrı makine alarak atölyemizi genişletmiş olduk. Öğrencilerimiz yeni aldığımız makinelerle imalat sanayinin kalifiye eleman ihtiyacını giderebilecek yeni teknolojik bilgilere sahip oldular, olmaya da devam ediyorlar. Bizim için güzel bir kazanım oldu” ifadelerini kullandı.  


103 ÖĞRENCİ KATILDI


Projeye Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden 103 öğrencinin katıldığını dile getiren Çelik, “Biz öğrencilerimize önce eğitim verdik. Üretebileceğimiz oyuncakları önce tasarlamayı öğrettik. Çizim öğrendiler, sonra uygulamayı öğrendiler. Sonrasında öğrencilerimizle birlikte oyuncakları oluşturmuş olduk” dedi. Çelik, Trakya Kalkınma Ajansı’na, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür etti. Okul Müdürü Hasan Dede de “Yeni projelerle hem ilçenin adını duyurmak hem de OSB’lerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 


“ÇALIŞTAYDAN ELDE EDİLEN VERİLERİ PROJELENDİRDİK”


Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, “Projemizi bitmiş, çıktılarının alındığı bir safhadayız. Yaklaşık bir buçuk yıl önce bu işlere başladığımızda Trakya’da, Tekirdağ’da ve ilçelerinde meslek liselerinin makine ekipman ihtiyacı konusunda, staj yapma ve iş bulma noktasında ve yine aynı zamanda sahadaki firmalarla buluşma noktasında bazı eksiklikler veya yapılabileceklerin var olduğunu düşündük. Veliköy OSB’de bütün tarafların katılımıyla bir çalıştay yapmıştık. O çalıştaydan elde edilen verileri bizler projelendirip Çerkezköy’de, Çorlu’da, Tekirdağ’da ve Trakya’nın değişik ilçelerinde uygulamaya koyduk” dedi. 

 


“OKULLARLA FABRİKALARIN BİR ARAYA GELMESİNİ İSTEDİK”


Her okulun kendi ihtiyacı neyse, OSB başkanlarıyla ve OSB’lerle, teknik insanlarla görüşerek istenen makine ve ekipmanların alınmasını, sonrasında da firmaların buraya hamilik etmesini, sahip çıkmasını, ‘burası bizim’ demesini istediklerini kaydeden Şahin, “Fabrikalarla okulların bir araya gelmesi, arzla talebin oluşması noktasında hem makine ekipman parkurunu yenileyelim hem de kendi öğretmenlerimizin varsa eğitim ihtiyaçlarını yenileyelim, hem de özel sektörle birlikte hareket edebilme kabiliyeti kazandıralım istedik” dedi. 


“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”


Trakya Kalkınma Ajansı olarak bundan sonraki projelerde de yine aynı şekilde destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Şahin, başta Çerkezköy Kaymakamı ve Veliköy OSB Başkanı Atilla Selami Abban’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. 


“SON SİSTEM MAKİNELERİN ALINMASI ÖNEM ARZ EDİYOR”


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Bugün yine sevinçli bir olayda birlikteyiz. Trakya Kalkınma Ajansı’nın teşvikleriyle Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne çok güzel makineler kazandırıldığını gördük. Tabi ki Milli Eğitim Bakanlığımız meslek liselerine gerekli makineleri veriyor ama son sistem makinelerin alınması çok büyük önem arz ediyor” dedi. 


“OKULLARIN MOBİLYA İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK DERECEYE GELMİŞLER”


Gerek özel teşebbüsle, gerek okullarla bir bütün halinde çok güzel bir projeye tanık olduklarını dile getiren Abban, “Makineleri gördük, üretilen malzemeleri gördük. Bundan böyle sanıyorum ki tüm okullarımızın mobilya ihtiyaçlarını karşılayabilecek dereceye gelmişler, hatta geçmişler bile. Ben çok memnunum” dedi. Abban, Trakya Kalkınma Ajansı’na ve emeği geçenlere teşekkür etti. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU