Belediyeden kadın kooperatiflerine destek 

Süleymanpaşa Belediyesi, Rumeli İskelesi'ndeki dükkânlardan iki tanesini ilçede kurulan ve kadınların el emeklerini değerlendirebildikleri kooperatiflere tahsis etti. Yetkililer yaptıkları açıklamada, 7 dük

GÜNDEM 26.10.2020 08:12:00 0
Belediyeden kadın kooperatiflerine destek 

Süleymanpaşa Kent Konseyi’nin girişimleri ile kurulan S. S. Karacakılavuz ve S. S. Paşa 59 Küçük Sanat Kooperatifleri, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Rumeli İskelesi’nde kendilerine tahsis edilen dükkânlarda ürettikleri ürünlerin teşhiri ve satışına başladı.

 


7 DÜKKAN DAHA DERNEK VE KOOPERATİFLERE TAHSİS EDİLECEK


Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Süleymanpaşa’da yaşayan kadınların el emeği eserlerini, ev yapımı gıda ürünlerini ekonomiye kazandırarak ek gelir elde etmelerini sağlamayı amaçlayan her iki kooperatifin de dükkânları ilk günden Rumeli İskelesi’ni ziyaret eden vatandaşların ilgi odağı oldu. Kooperatiflere ait dükkânlarda el dokumaları, yağlı boya tablolar, tezhip çalışmaları, hediyelik eşyalar, ev yapımı doğal gıda ürünleri gibi kadın emeği ile üretilen ürünler teşhir edilerek satışı gerçekleştiriliyor. Rumeli İskelesi üzerinde bulunan 7 dükkân da kadınların emeklerini değerlendirebilecekleri farklı dernek ya da kooperatiflere tahsis edilecek. Kısa süre içinde Roman kadınların sepet örgüsü çalışmaları, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Tekirdağ Hatırası projesi gibi çalışmalardan elde edilen ürünler için de dükkânlar faaliyete geçecek” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ