ROMACTED programında işbirliği yapacaklar 

Edirne Belediyesi, "Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)" programı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği toplantısı yaptÄ

GÜNDEM 26.10.2020 08:53:00 0
ROMACTED programında işbirliği yapacaklar 

Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen “Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)” programı kapsamında Türkiye’de Edirne, Konak, Pendik, Şişli, Karadeniz Ereğli ve Canik Belediyeleri pilot belediyeler olarak belirlendi. 


“EĞİTİMİN ÇOK KIYMETLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”


Yerel düzeyde Roman vatandaşların güçlendirilmesi ve iyi yönetişimin artırılması amacıyla yürütülecek ROMACTED programı kapsamında Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne’de dezavantajlı okullarda görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Belediye Başkanı Yardımcısı Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin yürüttüğü program hakkında bilgi vererek, “Romanların bilinç düzeylerini arttırmak ve sosyal haklarının farkında olabilmesi için yapılan bir çalışma.  Biz yaptığımız işlerde çocuklara, gençlere ve kadınlara bir şekilde dokunmanın ve onların farkındalığını, bilinç düzeyini attırma derdindeyiz. Eğitimin çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Edirne Belediyesi olarak yerel yönetimler olarak birçok iş yapıyoruz. Kadınlarımıza meslek edindirme anlamında da önemli kursları oldu” ifadelerini kullandı. 

 


DEZAVANTAJLI OKULLARDA YAPILAN ÇALIŞMALAR PAYLAŞILDI 


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan da dezavantajlı okullarda yaptıkları çalışmaları anlattı. Farklılıkların azaltılması adına birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Turan, okulların fiziki imkanlarının da iyileştirildiğini ve daha iyi duruma getirildiğini söyledi. ROMACTED Programı Kolaylaştırıcısı Nilay Karadeniz de, ROMACTED programı kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları öğretmenlerle paylaştı.


Haber / Ruşa ELMA