Kooperatifçilik Buluşması'nın ikincisi yapıldı 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KTSO), 1'incisini 30 Eylül'de düzenlediği "Kooperatifçilik Buluşması"nın 2'ncisi önceki gün yapıldı. KTSO Başkanı Soner Ilık

GÜNDEM 23.10.2020 16:02:00 0
Kooperatifçilik Buluşması

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan “2. Kooperatifçilik Buluşması” Programı’na; Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzun ile Kadın Kooperatif Başkanları katıldı.


“TOPLUMLARIN ÜRETİM VE TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI TÜMÜYLE DEĞİŞTİ”


Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Öncelikli olarak bugün 2’ncisini düzenlediğimiz Kooperatifçilik Buluşması’na hoş geldiniz diyor ve katılımınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. 30 Eylül tarihinde 1’ncisini düzenlediğimiz “Kooperatifçilik Buluşması”nda Kooperatifçilik Otobüsü’nün Kırklareli’mizi ziyaret etmesi için Genel Müdürümüzden ricada bulunmuştuk. Bu kadar kısa bir sürede kendilerini ilimizde ağırlamak bizim, kooperatif başkanlarımız ve üyelerimiz için değerli ve çok önemlidir. İnsanlık olarak çok zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Yakamıza yapışan koronavirüsü pek çok konuyu tekrardan ele almamızı gerektirdi. Toplumların yaşam tarzı, tercihi, üretim ve tüketim bağımlılığı tümü ile değişti ve değişmeye de devam ediyor. Ülkemizde ve dünyada dayanışarak üretmenin dolayısıyla da kooperatiflerin önemi giderek artıyor” ifadelerini kullandı.

 


“TÜKETİCİLERİN İHTİYAÇLARINI DOĞRU ANALİZ ETMİŞLER”


Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak kooperatiflere gerekli önemi göstermeye çalıştıklarını kaydeden Ilık, “Ülkemizde başarı hikayelerini dinlediğimiz bir çok kooperatifimiz var. Bu kooperatiflerin sayıları da her geçen gün artıyor. Bunlara baktığımızda hepsinin tek bir ortak özelliği var. Tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru analiz etmişler. Üretim ve pazarlamada çağı yakalamışlar. Biz artık Kırklareli kooperatiflerinin de başarı hikayelerini Türkiye’ye anlatmak ve tanıtmak istiyoruz. Alın teriniz ile büyük emekler verdiğiniz üretim yolculuğunuzda tüm imkanlarımız ile yanınız da olduğumuzu bilmenizi isteriz. Değerli Kooperatif Başkanlarımı ve üyelerim; biliyoruz ki sorularınız var, biliyoruz ki sorunlarınız var. Bu sebeple sizlerle bir araya gelmek, sorunlarınızda üzerimize düşenleri yapmak istedik. Sizlerin sorunlarına elimizden geldiğince çareler üretmek, taleplerinizi Ankara’ya iletmek ve bunların takipçisi olmak bizim asli görevimizdir. Ne mutlu ki bu defa Ankara’yı buraya getirdik. 30 Eylül'de birincisini düzenlediğimiz “Kooperatifçilik Buluşması”nda şehrimize davet ettiğimiz Kooperatifçilik Otobüs ile şehrimize ziyarete gelen Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale ile heyetine, kooperatifçilik ve destekler hakkında bilgilendirme yapan uzmanlarımıza, buluşmamıza yüksek katılım ve ilgi gösteren kadın kooperatiflerimize tekrardan teşekkür ederim” dedi. 


Haber / Buse SERİN