Alkaya: Uçmamız gerekirken hala kayıkçı kavgasının peşinde koşuyoruz

İl yönetim kurulu tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, "Tekirdağ'ın değerleri var, bu değerleri kulla

GÜNDEM 22.10.2020 14:55:00 0
Alkaya: Uçmamız gerekirken hala kayıkçı kavgasının peşinde koşuyoruz

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, önceki akşam Ramada Otel’de düzenlenen il yönetim kurulu tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programa İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın neden katılmadığı sorusuna cevap veren Alkaya, kendisinin TBMM’de toplantısı olduğundan dolayı katılamadığını, Pazar günü partinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılacağını belirtti. 


“TEKİRDAĞ’DA AL VER ÜZERİNE BİR SEÇİM İTTİFAKI YAPMADIK”


Geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile bir araya geldikleri yemeğin hatırlatılması ve yemekte nelerin konuşulduğunun, İYİ Parti’nin bundan sonraki süreçte durumunun, pozisyonunun ne olacağının sorulması üzerine Alkaya “Hatırlarsanız geçen sene yine burada 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde nahoş olan bir olay yaşandı. Sizin gününüzde sizin sorularınıza cevap vermeyen bir yapıyla karşı karşıya kaldınız. Büyükşehrin basınımızla ilgili sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Sayın büyükşehir belediye başkanımızla bizim şuan görüşme aşamalarımız şu şekilde; millet ittifakı olarak biz Tekirdağ’da al ver üzerine bir seçim ittifakı yapmadık. Cumhur ittifakındaki gibi sen şunu al, sen şuraya geç gibi bir çalışmamız olmadı. Sadece ittifakın ruhu çerçevesinde bizim burada yapmamız gereken husus genel merkezimiz CHP ile ittifak öngördü, biz de destekledik” dedi.

 
“TEKİRDAĞ’IN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜK”


Seçimlerin üzerinden 18 aylık süre geçtiğini belirten Alkaya “Bu süre zarfından Türkiye genelinde de etkili olan bir koronavirüs sıkıntısı yaşadık. Fakat tabanımızdan gelen bir ses, sürekli bu ittifakta büyükşehir ile ilgili neler yapılıyor, neler ediliyor konusunda da serzenişler duyulmaya başladı. Biz bu konuyla ilgili sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşme gerçekleştirdik. Şeffaf bir görüşme oldu. CHP ile aynı masada oturup Tekirdağ’ın sorunları çerçevesinde görüştük. Bu yemek organizasyonu 2 hafta önceydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu milat olarak kabul ettiğini, bundan sonraki süreçte de ittifakın ruhuna yakışır şekilde yapılması gerekenlerin neler olduğunu ifade etti. Tekirdağ hepimizin Tekirdağ’ı” ifadelerini kullandı. 


“3 TANE KIRMIZI PLAKAMIZ VAR”


Gazetecilerin “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yaptığı yatırımlardan memnun musunuz?” sorusunu da cevap veren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Aldığı yatırıma bakarım, hangi yatırımları yapamadığına bakarım. Ben hiçbirini göremiyorum şuanda. Sadece büyükşehir nezdinde değil Tekirdağ’ın değerleri var, bu değerleri kullanamama konusunda da bir basiretsizlik var bizde” dedi. Türkiye’nin ikinci adamı, devleti yöneten ikinci adam Prof. Dr. Mustafa Şentop’un, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci adamı Faik Öztrak’ın, TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan’ın Tekirdağlı olduğunu söyleyen Alkaya, “Tekirdağ’da baktığımız zaman üç tane kırmızı plakamız var. Biz uçmamız gereken noktada hala bir kayıkçı kavgasının peşinde konuşuyoruz” dedi.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU