Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Devletin vatandaşlarına ulaşan eli, aynı zamanda ilk kapısı olan muhtarlık görevini ifa eden muhtarlara ilişkin, 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015/ 11 sayılı Başbakanlık Genel

GÜNDEM 19.10.2020 16:43:00 0
Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Bu yıl 5’inci kez kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla Tekirdağ ve ilçelerinde de çelenk sunma törenleri düzenlendi. Tekirdağ’da tarihi Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Süleymanpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Sadık, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.


“MUHTARLARIMIZLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”


Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti. Ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Muhtarlık kurumu demokrasinin temel unsurlarından biridir. Tekirdağ'ın geleceğine yön veren proje ve yatırımlarımızı hazırlarken muhtarlarımızın görüş ve önerilerini de dikkate alıyoruz. "Sevdamız Tekirdağ" diyerek çıktığımız hizmet yolunda, katılımcı demokrasi anlayışımızın bir gereği olarak muhtarlarımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasimizde büyük önemi olan muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.  

 


MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ


Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Polisevi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlayarak çalışmalarında başarılar dileyen Vali Yıldırım, muhtarların görev yaptığı mahallelerle ilgili talep ve sıkıntılarını da dinledi. Muhtarların devlet idaresi sistemi içerisinde en küçük alanın idarecisi olduğunu kaydeden Yıldırım “Mahallelerde salgın konusunda da muhtarlarımızın önemli görevleri var. Göz kulak olmak anlamında mahallelerinizden sorumlusunuz. Mahallerinizde gördüğünüz her türlü aksaklıkları bize bildirmenizi bekliyoruz” dedi. Vali Yıldırım’a Vali Yardımcısı Ali Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Mustafa Çetinkaya, Sahil Güvenlik 88. Komutanı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar eşlik etti.


ÇERKEZKÖY’DE DE TÖREN DÜZENLENDİ


Çerkezköy’de de saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Törene Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı ve Esengül Güven, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

 


VATANDAŞLARIN BAŞVURDUĞU İLK MERCİİ


Törenin ardından günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, yerel yönetimin en önemli unsuru olan muhtarların, vatandaşların düğünlerinde sevinçlerini, cenazelerinde üzüntülerini paylaştığı, iyi ve kötü zamanlarda başvurduğu ilk mercii olduğunu ifade etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay törenin ardından muhtarları makamında ağırladı. 


“YAPTIĞIMIZ VAZİFENİN KUTSAL OLDUĞUNA İNANIYORUZ”


Akgün “Vatandaşlarımızın en yakınında olan bizler, yaptığımız vazifenin de kutsal olduğuna inanıyoruz. Bizlere iletilen problemlerin ilgili kurumlara iletilmesi için de tüm kurumlarımızla diyalog halindeyiz. Çalışmalarımızda her zaman bizlere destek olan, değerli ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve bizleri yalnız bırakmayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

 


DİĞER İLÇELERDE DE KUTLANDI


Ergene’de Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas’ın da katılımıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlenirken, Marmaraereğlisi’nde de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İlçe merkezinde çelenk sunma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelen sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Törenin ardından; Kaymakam Sıdkı Zehin, muhtarlarla günün anlam ve önemine dair toplantı yaptı. Hayrabolu’da da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Hükümet Konağı bahçesinde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene muhtarların yanı sıra Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan da katıldı. Saray ve Şarköy’de de Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, Muhtarlar Günü Malkara’da da kutlandı. Çelenk sunma törenine; Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Teğmen İsmail Erdoğan, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar katıldı. Atatürk Anıtı’na Malkara Muhtarlar Derneği çelenginin sunulması ile başlayan programda, İstiklâl Marşı ve saygı duruşunun bulunulmasının ardından, Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme günün anlam ve önemine ilişkin konuştu. Muratlı’da da Belediye Başkan Vekili Hakan Öztürk’ün katılımıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 

 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU