Trakya'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ve Kırklareli'nde 9 Ekim'den bu yana metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 56'ya yükseldi. Trakyaâ€?

GÜNDEM 17.10.2020 16:40:00 0
Trakya


Kırklareli'nin Vize ilçesinde, sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 48 yaşındaki Soner Tolukan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 


ÇERKEZKÖY’E SEVK EDİLDİ


Vize’de balıkçılık yapan 48 yaşındaki Soner Tolukan, iddiaya göre akşam saatlerinde 2 arkadaşıyla birlikte alkol aldı. El yapımı sahte içki içtikten sonra rahatsızlandığı iddia edilen 3 kişi Vize Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Buradaki ilk müdahalelerinin ardından Tolukan ve bir arkadaşı Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, biri de Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 


HAYATINI KAYBETTİ


Sahte alkolden zehirlendikleri belirlenen 3 kişiden durumu ağır olan Soner Tolukan, önceki akşam tedavi gördüğü Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diğer 2 arkadaşının ise hastanelerde tedavilerinin sürdüğü ve durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Soner Tolukan, Tekirdağ’da hayatını kaybeden Burhan A., Cüneyt Karamutlu ve Kırklareli Lüleburgaz’da hayatını kaybeden Derya Altan'ın ardından Trakya’da sahte içki nedeniyle hayatını kaybeden 4’üncü kişi oldu. 


UZMANLAR UYARDI


Vatandaşları sahte içki ve metil alkole karşı uyaran uzmanlar, “Emin olmadığınız yerden, merdiven altı denilen yerlerden, normal yolların dışında bu yollardan alkol temin edilmesi her zaman risklidir. Metil alkol, formaldehit ve formit asit dediğimiz parçalandıktan sonra ortaya çıkan maddeler nedeni ile zarar veriyor. Bunlar vücutta birikiyor. Özellikle gözde birikebiliyor. Gözde basit karlanmadan başlayıp görme bozukluğu ve körlüğe kadar gidebilen sonuçları olabiliyor” dedi. Metil alkolün karaciğer hasarı yapabildiğini, bilinç kaybı ve santral sinir sistemi yetmezliğine, hatta ölüme kadar gidebilen sonuçları olabildiğine dikkat çeken uzmanlar, şüphelenilen durumlarda mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini kaydetti. 


Haber / Şaban KARDEŞ