Çakay: Pandemi sürecinde kan stoklarımız çok düştü 

Türk Kızılayı Edirne Şubesi, Saraçlar Caddesi'nde bağış çadırı açtı. Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, kan stoklarının çok düştüğünü ifade ederek, "Pandemi

GÜNDEM 19.10.2020 08:23:00 0
Çakay: Pandemi sürecinde kan stoklarımız çok düştü 

Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezi, Saraçlar Caddesi'nde bağış çadırı açtı. Stokların gittikçe azaldığı pandemi dönemde farkındalık yaratmayı amaçlayan Türk Kızılayı Edirne Şubesi, 15 - 16 - 17 Ekim tarihleri arasında açık kalacak kan bağışı çadırında yıl sonu hedefi olan 27 bin kan stoğuna ulaşmayı hedefliyor. 


“İMDAT SEVİYESİNDE”


Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, yaptığı açıklamada, “Kanın tek kaynağı insan. Pandemi döneminde okulların tatil olması sürecinde kan stoklarımız çok aşağı düştü. İmdat seviyesinde şu anda. Bugüne kadar Edirne'de geçtiğimiz yıllarda herhangi bir sıkıntı yaşamadık fakat umuyoruz ki Türkiye genelinde, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranışından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamamayı ümit ediyoruz. Biz 15-16-17 Ekim'de burada bir kampanya başlattık ve tüm Edirne halkını bu kampanyaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


“DÜNYAYA ÖRNEK OLALIM”


Çakay, "Dolayısıyla kan öyle bir ihtiyaç ki, her verdiğiniz kanı inanın siz kendinize veriyorsunuz, kendiniz için veriyorsunuz. Toplumsal ve bireysel olarak sağlık durumu el veren her insanın bu alışkanlığı kazanması gerekiyor. Ben diyorum ki, Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımıza gelin dünyaya bir örnek olalım ve bu durumu dünya standartlarının üstüne taşıyalım. İnanın vermiş olduğunuz her kanı kendi aileniz için veriyorsunuz, geleceğiniz için veriyorsunuz. Bugün verdiğiniz bir kan bir başkasını teşvik ediyor. Bu teşviklerle, örneklerle çoğaltabiliyoruz” dedi. 


“HEDEFİMİZ 27 BİN” 


“Şu anda stoklar sınırda” diyen Çakay, “Diyoruz ki; şu an stoklarımız gerçekten sınırda, tüm Edirne halkına sizlerine aracılığıyla buradaki kampanyaya desteğe bekliyoruz. Hedefimiz 27 bin. Yıl sonuna geliyoruz. Şu anda 16 bindeyiz, yani 9 bin eksiğimiz var. Dolayısıyla bu süre içerisinde bu eksiğimizi tamamlamamız gerekiyor. Edirne'nin kullandığı ihtiyacın altında kan topluyoruz, bunu geçmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 


Haber / Yener AKBABA