Koronavirüs denetimleri devam ediyor

İçişleri Bakanlığı'nın, 81 il valiliğine koronavirüs denetimleriyle ilgili gönderdiği genelge kapsamında bugün tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de denetim yapılarak koronavirüs ted

GÜNDEM 16.10.2020 14:21:00 0
Koronavirüs denetimleri devam ediyor

Bakanlığın gönderdiği genelgede, bugüne kadar sahada gerçekleştirilen ve kamuoyunda görünürlüğü yüksek olan denetim faaliyetlerinin toplumda hastalığa karşı bilinç oluşturulması ve tedbirlere uymayanlara yaptırım uygulanmasının salgınla mücadeleye önemli katkı sunduğu ifade edildi.

 


“SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN”


Genelge kapsamında Çerkezköy’de de Kaymakam Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, kolluk kuvvetleri ve zabıta ekiplerinin katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından “Sağlık için Hepimiz için” mottosu ile denetim yapıldı. Saat 11.00’da başlayan denetim kapsamında Kaymakam Abban başkanlığındaki ekip, Cengiz Topel Caddesi’ndeki işyerlerinde koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol etti. Denetimler sırasında maske takmayan vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyaran Kaymakam Abban, işyerlerine de maskesiz müşteri alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. 

 


MASKESİZ MÜŞTERİ ALAN İŞYERİNİ UYARDI


Cengiz Topel Caddesi’nde bir zincir markete giren Kaymakam Abban, markette maskesiz müşteri olduğunu görünce işyeri görevlilerini uyararak “Maskesiz müşteri almayacaksınız ya da maske vereceksiniz. Böyle olmaz. Sayılar sürekli artıyor” dedi. Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin önemine dikkat çeken Kaymakam Abban, hem işyeri sahipleri ve işyeri çalışanlarının hem de vatandaşların bu tedbirlere uymasının koronavirüsle mücadeledeki başarıyı artıracağını söyledi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU