Çorlu'nun havası mobilden takip edilecek

Çorlu'nun hava kalitesini mobil uygulama üzerinden takip etmeyi amaçlayan proje tanıtıldı. Çorlu Belediyesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi iş birliğince hayata ge?

GÜNDEM 16.10.2020 13:53:00 0
Çorlu

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan proje yöneticisi Arş. Gör. Can Burak Özkal, projenin amacını ve hedeflerini anlattı. 


TECER: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK 


Daha sonra kürsüye çıkan NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, üniversitelerin belediyeler ile yaptığı iş birliğinin faydalı sonuçlar ve bilimsel projeler ile netice bulmasının önemini vurguladı. Çorlu KODER uygulamasının önemine değinen Tecer, “Bu bir halk sağlığı sorunudur. Duyarsız kalmamız imkânsızdır. Üniversite olarak üzerimize düşeni yaptık. Değerli hocalarımıza ve projeye katkıda bulunan öğrencilerimize emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. En başta da Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a böylesine kıymetli bir projenin hayata geçirilmesine olanak sağladığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


"NEFESİN ÖNEMİNİ PANDEMİDE DAHA İYİ ANLADIK"


NKÜ Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker de konuşmasında, sağlıklı bir şekilde nefes alabilmenin önemli olduğunu aktararak, “Nefesin ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde bir kez daha anladık. Amacımız birlikte hareket etmek ve yarınlarımızı daha huzurlu hale getirmek. Biz makamlara hizmet için geldik. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ve meclis üyelerimizin sayesinde daha güzel hizmet edebiliyoruz” ifadelerini kaydetti. 


"KÖTÜ KOKUYA KARŞI SAVAŞIMIZI BİR ADIM İLERİYE TAŞIYORUZ"


Daha sonra söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise “Her zaman Çorlulu olmakla gurur duydum. Gurur duymadığım bir yanı var ki o da fabrika bacalarından sızarak hava kalitemizi olumsuz yönde etkileyen kötü koku problemi. Uzun zamandır tüm kurumlarımızla el ele vererek, şehrimizdeki hava kirliliğine karşı birlikte mücadele ediyoruz. Şimdi ise gelişen teknolojinin imkânlarından ve değerli bilim insanlarımızın fikirlerinden yola çıkarak, kötü kokulara karşı savaşımızı bir adım öteye taşıyacak önemli bir proje ile yaşadığımız bölgenin hava kalitesini değerlendirebileceğiz" diye konuştu. "Rahat bir NEFES için, KODER ile harekete geçin" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Sarıkurt, "Başta NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer olmak üzere projeye katkıda bulunan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çorlu KODER mobil uygulamamız ile şehrimizin havasını etkileyen kötü kokuları takip altına alacağımızı ve Çorlu halkı olarak hava kirliliğiyle hep beraber mücadele edeceğimize inanıyorum" dedi. 


Haber / Yener AKBABA