Vali Yıldırım, Husunlu Mahallesi'nde ceviz hasadına katıldı 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa'ya bağlı Husunlu Mahallesi'nde ceviz hasadına katıldı. Ceviz hasadında çalışan kadınlarla sohbet eden Vali Yıldırım, "Tekirdağâ€

GÜNDEM 16.10.2020 13:39:00 0
Vali Yıldırım, Husunlu Mahallesi

Vali Aziz Yıldırım’a; Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Jandarma Komutan Vekili Mustafa Çetinkaya ve Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal eşlik etti. 


HASAT SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI 


Ziyaretleri sırasında Husunlu Mahalle Kahvesi’nde vatandaşlarla sohbet eden Vali Yıldırım, vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Sıkıntılar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yıldırım, sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Ardından Husunlu Mahallesi’nde bir çiftlikte ceviz hasadına katılan Vali Yıldırım, çiftlik sahibi Selahattin Milli ile sohbet etti. Ziyaretin sonunda hasat süreci ile ilgili bilgi aldı ve bereketli bir hasat diledi.

 


KADIN ÇİFTÇİLER İLE BİR ARAYA GELDİ 


Vali Yıldırım, ceviz hasadında çalışan kadın çiftçilerle de bir araya gelerek kadın çiftçilerin Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladı. Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, “Tekirdağ’da son yıllarda yeni ceviz bahçeleri tesis edilmekte olup, ilimizde 25 bin dekar alanda ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Geçmiş yıllarda Şebin, Bilecik, Yalova çeşitleri yaygın olarak tercih edilirken, son yıllarda tesis edilen ceviz bahçelerinde kısa sürede ekonomik verime ulaşması nedeniyle Chandler çeşidi ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. İlimizde kayıtlı bin 256 ceviz üreticisi mevcut olup, 2020 yılında 3 bin 500 ton ceviz üretimi gerçekleşmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Ruşa ELMA