"Çevre Seferberliği Projesi" devam ediyor

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Çevre Seferberliği Projesi" saha ziyaretleri kapsamında Lüleburgaz'da düzenlenen etkinliklere katıldı.

GÜNDEM 15.10.2020 10:03:00 0

Daha temiz bir Kırklareli için çevre bilincini güçlendirmek amacıyla Valiliğimiz Himayelerinde uygulamaya konulan “Çevre Seferberliği Projesi” saha ziyaretleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Lüleburgaz Otoban gişeleri girişinde Atık Kaldırma, Baykan Moda Fabrikasında Atık Suların Arıtılarak Tekrar Kullanımı ve Metruk Bina yıkım etkinlikleri Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

 

TEMİZLİĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Pandeminin yayılmasının önlenmesinde kişisel ve genel temizliğin önemine vurgu yapan Vali Bilgin, “Daha temiz bir çevre için ilk önce çevremizi kirletmeyeceğiz, en büyük temizlik çevreyi kirletmemektir. Bu zor günlerde kişisel ve çevre temizliğimize her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz; Korunmayan çevrenin karşılığını olumsuz olarak verdiğini, bugün maalesef farklı farklı dönemlerde derelerin kirletildiğini, doğanın vatandaşlarımız tarafından sürekli kirletildiğini, buna karşı topyekûn mücadele vermeliyiz. Bir kamu kurumunun veya tüm kamu kurum kuruluşlarının mücadelesi ile olacak bir şey değil. Herkesin mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

 

 

FABRİKALARI GEZDİ

 

“Çevre Seferberliği Projesi” saha ziyaretleri kapsamında Lüleburgaz’da düzenlenen etkinlikler sonrası Evrensekiz Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akın Tekstil ve Koray Kimya fabrikalarını gezen Vali Bilgin, yetkililerden üretim aşamaları hakkında bilgiler alarak,  pandemi tedbirleri ve uygulamaları ile ilgili denetimlerde bulundu. Bilgin, ülkemiz ve Kırklareli ekonomisine ve istihdamına yaptıkları katkılardan dolayı firmalara teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ