"Sabuni Mahallesi Kitap Okuyor"

Edirne'nin Sabuni Mahallesi'nde Muhtar Aykut Yaman, pandemi kuralları gereği yasak olması nedeniyle iskambil ve okey oynayamayan müşterilerinin kahvehanede geçirdikleri zamanı etkin değerlendirmeleri için, 'Sabuni Mahallesi Kita

GÜNDEM 14.10.2020 14:18:00 0

Edirne’ye bağlı Sabuni Mahallesi’nin Muhtarı Aykut Yaman, koornavirüs tedbirleri kapsamında, iskambil ve okeyin yasak olduğu mahalledeki kahvehanede, müdavimlerin zamanını boş geçirmemesi ve kitap okuma alışkanlıklarını artırmak için 'Sabuni Mahallesi Kitap Okuyor' ismiyle etkinlik düzenledi.

 

“AMACIMIZ BU ETKİNLİĞİN TÜM EDİRNE’YE YAYILMASI”

 

Mahalledeki bir kahvehanede düzenlenen etkinlikte, okullar ve kitapseverlerin bağışladığı kitaplar vatandaşlara dağıtıldı. Pandemi döneminde iskambil ve okey gibi oyunların yasak olduğu kahvehanede vatandaşların kaliteli zaman geçirmesini hedeflediklerini söyleyen Muhtar Yaman, “Etkinliğin kent genelinde çoğalmasını ümit ediyoruz. Kahvehaneye gelen herkesin kitap okumasını hedefliyoruz. Bugünkü etkinliğimiz 'Sabuni Mahallesi Kitap Okuyor' etkinliği. Mahallemizdeki kıraathanemize gelen herkes bugün kitap okuyacak burada. Amacımız tüm Edirne'ye bu etkinliğin yayılması. Biliyorsunuz pandemiden dolayı kahvehane ve kıraathanelerde iskambil ve okey gibi oyunlar yasaklandı. Amacımız buraya gelen insanların zamanlarını daha kaliteli geçirebilmesi. Bu nedenle de kitap okuma alışkanlıklarını artırmak için bu etkinliği düzenledik. Yani oyun yerine kitap okumaya karar verdik. Bu vesileyle umarız bu alışkanlığı daha da artırırız" ifadelerini kullandı.

 

 

“UMARIZ HER YERE ÖRNEK OLUR”

 

Kahvehane sahibi Kemal Gölge de, işletmeye gelen vatandaşların kitap okumaya başladığını belirterek, “Etkinliğin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. İnsanların buraya gelerek çay içmelerinden ziyade değişik şeylerle uğraşması hepimiz açısından çok faydalı oluyor. İnsanlar oyuna alışıklar. Ama pandemi döneminde yasaklandığı için buraya geldiklerinde kitap veriyoruz. Alışmaya başladılar, her geldiklerinde artık okuyorlar. Valiliğimiz de bize bazı kitaplar gönderdi, biz de kendimiz aldık. Umarız her yere örnek olur" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ