Dizman: Koridor ve bahçelerimiz yeniden çocuk sesleri ile doldu

Eğitimde sınırlı olarak okul öncesi ve 1'inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4'üncü sınıflar 8'inci ve 12'nci sınıfları da kapsayacak şekilde

GÜNDEM 14.10.2020 13:17:00 0
Dizman: Koridor ve bahçelerimiz yeniden çocuk sesleri ile doldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla, okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla Okul Öncesi ve İlkokulun tüm sınıflarını da haftada iki gün olacak şekilde başlatıldı.

 

ÇAPRAZLAMA DERS İŞLEME SİSTEMİ UYGULANDI

 

Başakşehir Okulları’ndan yapılan açıklamada, “Okul Hemşiremiz ve İSG uzmanımız ortaklaşa yürüttüğü süreç ile ilkokul kademesinin okula kabul çalışmaları için, okul içinde ve dışında birçok önlemler alarak tüm hazırlıklarını tamamladı. Sınıf mevcudu kalabalık olan kademeler 2 gruba bölünerek çaprazlama ders işleme sistemi uygulandı. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapıldı. Bu süreçte okula zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin güvenlik tarafından kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak. Yemek saatleri gruplara göre ayarlanarak tüm masalara ve sandalyelere numaralandırmalar yapılarak, her öğrencinin kendi yerinin belirlenip sabitlenmesi sağlandı. Okul Öncesi ve Tüm İlkokul kademesindeki çocuklar Okul Hemşiremiz tarafından sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirildi” denildi.

 

“SINIFLARIMIZ GERÇEK SAHİPLERİNE KAVUŞTU”

 

 Başakşehir Okulları İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman da, yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır ayrı kaldığımız İlkokulun ara sınıflarındaki öğrencilerimiz ile de kavuştuk ve okulumuz şenlendi. Öğrencilerimizin mutlulukları ve heyecanları gözlerinden okunuyordu. Koridor ve bahçelerimiz yeniden çocuk sesleri ile doldu. Onların yokluğunda bomboş kalan sınıflarımız şimdi gerçek sahiplerine kavuştu. Bizler tekrardan, öğretmen olmanın derin duygusuyla çocuklarımızı karşıladık. Kurum olarak tedbirlerimizi en üst seviyede alıp, sağlam bir başlangıç yaptığımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE