Çerkezköy'e 75 milyonluk yatırım

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ'nin Atatürk ve Öztrak Caddeleri'nde yapacağı alt ve üstyapı çalışmaları, M

GÜNDEM 14.10.2020 11:44:00 0
Çerkezköy

Saat 19.30’da CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Akay, İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Akay “Niyetimiz Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde 2021 ve 2022’de sürecek olan büyük ve kapsamlı işin detaylarını paylaşmak” dedi. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu da yaptığı sunumda yapılacak çalışmaların detaylarını anlattı. 

 

“BÖLGEYE YAKIŞIR BİR HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Sunumun ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “3 kurumun fiilen çalışacağı, diğer altyapı kurumlarının da Atatürk ve Öztrak Caddesiyle ilgili bizi yoracak bir süreçten bahsediyoruz. Ancak işin sonunda Çerkezköy’e yakışır bir manzara ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Çerkezköy’ün otopark sorununu da çözecek, görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracak, caddeyi Çerkezköy’e, bölgeye yakışır bir hale getirmeye çalışıyoruz”  dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ’nin yapacağı çalışmaların toplam maliyetinin yaklaşık 75 milyon TL olduğunu kaydeden Akay “2 caddeye yaklaşık 75 milyon TL’lik bir yatırım olacak. Esnaflarımızdan da taleplerimiz var. Binalarda tabelalar nedeniyle görüntü kirliliğiyle karşı karşıyayız. Esnafımızdan talebimiz Kent Estetik Komisyonu ve Meclisimizin alacağı kararlarla beraber esnafımızın tabelasını belirli ölçülere getirmeleri. Bodrum çıkmaları ile alakalı 31 tane esnafımıza tebligatlarımızı gönderdik. Ön çıkma ile alakalı 24 esnafımıza tebligatlarımızı gönderdik. Ön çıkmaların dışında bazı işletmelerin teşhir olarak kullandığı, ürünlerini dışarıda sergilediği, pazara gönmüş durumdayız. Artık bundan kurtulmayı hedefliyoruz. Bazı alışkanlıkları değiştirmeyi niyetliyoruz” dedi.

 

 

“BU KARARLARI CESARETLE ALMAK ZORUNDAYIZ”

 

Alışkanlıkları değiştirirken siyasi bazı söylemlerle, sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını söyleyen Başkan Akay “Ama kararları cesaretle almak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Geçmişte aldığımız tekyön uygulaması kararı bu kararlardan bir tanesiydi. Her zaman da tekyön uygulamasının arkasında oldum, arkasında olmaya devam edeceğim. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde bu kararlardan sonra Çerkezköy Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin, TESKİ’nin yaptığı işlerden sonra, esnafın da buna uyum sağlayacak cephe düzenlemeleriyle, güzel görünümüyle 2 yeni caddesi, bir Cumhuriyet Meydanı, belki Köşem Mevkii’ne yeni bir meydanıyla daha geniş alanları olan, daha rahat ulaşılabilen bir Çerkezköy bakış açısıyla yola çıkıyoruz. 2021’in Mart’ın başlamayı planladığımız süreç nedeniyle sıkıntılı bir 2021 ve 2022 geçireceğiz.  Zor bir süreçten geçeceğiz. Altyapı işinin ne kadar zor olduğunu geçmiş dönemde Kızılpınar’da hep beraber yaşadık, üstesinden geldik. Bu da zor bir süreç. Çerkezköy’de ticaretin en yoğun olduğu 2 ana damarda böylesine büyük ve kapsamlı bir işe giriyoruz. Ancak bu işin içinden alnımızın akıyla çıkacağız. Bu noktada bütün fikirlere açığız” diye konuştu.

 

“12 ETAPTA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

2 caddenin ihalesinin aynı anda olacağını söyleyen Akan “Ancak işin yapım aşamasında bunu 12 etap halinde parça parça bitirmeyi hedefliyoruz. TESKi’yi takip edeceğiz. Esnafı minimum şekilde yorarak buradan çıkmamız lazım. Öztrak Caddesi’nde altyapıyla ilgili daha büyük sorunumuz var. Çünkü 800’lük içme suyu hattı var. Önümüzdeki süreç inşaat açısından da, zaman zaman su kesintileri açısından da hepimizi derinden etkileyecek bir süreç olacak. Ama bu işi bir şekilde tamamlamak zorundayız, başka şansımız yok” dedi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez “Başkanımızın ve Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı ve hayata geçireceği projeler büyük ve güzel projeler. İnşallah biran önce başlanır ve tamamlanır. Şimdiden Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyor, Belediye Başkanımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. İlçe Teşkilatımızı ziyaret edip, projeler bizlerle paylaştığı için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU