Tefeci operasyonunda 6 tutuklama

Malkara'da tefeci çetesine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine konulurken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 13.10.2020 14:26:00 0
Tefeci operasyonunda 6 tutuklama

Malkara’da vatandaşların yüksek faiz ile borçlandırıldığı, ödemekte güçlük çeken kişilerin darp edildiği konusunda bazı mağdurlardan alınan şikayetler üzerine 10 ay önce ilçede çalışma başlatan Tekirdağ İl Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adli makamlardan alınan izinle cumartesi günü belirlenen 8 adrese operasyon düzenledi.

 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda çete lideri olduğu belirtilen T.P.'nin de aralarında olduğu 7 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çeşitli evrak ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi.

 

 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

 

İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve emniyetteki işlemlerinin ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'tefecilik', 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'kasten yaralama,' 'tehdit' ve 'hakaret' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ