Uluslararası müzik yarışmasında dereceye girdiler

Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda genç sanatçının katıldığı "Uluslararası CA NOVA" müzik yarışmasında ülkemizi ve Trakya Üniversitesi'ni temsil eden öğrenciler K

GÜNDEM 12.10.2020 08:10:00 0
Uluslararası müzik yarışmasında dereceye girdiler

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, bu yıl birincisi düzenlenen “Uluslararası CA NOVA” müzik yarışmasından ödüllerle döndü.

 

BİRÇOK ÖDÜL KAZANDILAR

 

Ukrayna Mykolaiv Bölgesel Filarmoni desteğiyle Caspi Art Sanat ve Sanatsal Eğitim Hizmetleri tarafından organize edilen, komite başkanlığını Ukrayna’nın Onur Ödüllü Devlet Sanatçısı Victoria Zhadko’nun yaptığı uluslararası yarışmada Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi ile Devlet Konservatuvarı öğrencileri sergiledikleri performanslarla birçok ödül kazandı. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Belarus’tan 81 sanatçının katılımıyla gerçekleşen ve tüm kategorilerde düzenlenen yarışmada, Arş. Gör. Ümit Çavuş’un Trompet Sınıfı öğrencisi Görkem Çavuş D Kategorisi’nde (17-19 yaş) 1.’lik, Dr. Öğr. Üyesi Işıl Dağlar’ın Piyano Sınıfı öğrencisi İrem Güler aynı kategoride 2.’lik, Katre Özkay B Kategorisi’nde (11-13 yaş) 3.’lük ve Ayaz Eren Pekel A Kategorisi’nde (9-10 yaş) mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ