Vali Bilgin: Hayvancılıkta rol model olmalıyız

Köyden kentte göçün önlenmesi amacıyla sözleşmeli küçükbaş üretim modeli temelinde hazırlanan 'Köyümde yaşamak için 1 sürü nedenim var' projesi imza töreninde konuşan Kırklareli Valisi O

GÜNDEM 12.10.2020 08:00:00 0
Vali Bilgin: Hayvancılıkta rol model olmalıyız

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 'Köyümde yaşamak için 1 sürü nedenim var' projesinin imza törenine katıldı.

 

 “MUHTARLARIMIZ MERALARIMIZI DAHA ETKİN KULLANDIRACAKLAR”

 

İmza töreninde konuşan Vali Bilgin, Kırklareli genelinde meraların yüzde 90'ının kullanılmadığını kaydederek, " Acı ama gerçek meralarımızı kullanamıyoruz. Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar, 'Ben köyümüm merasını kullandırmıyorum' diye bir şey yok, ya kullanacağız, ya kullanacağız bu konu artık kapanmıştır. Bu meralar kimin köylünün, köylüde buralardan yararlanacak" ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜRETİM VE TÜKETİM DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MESELESİDİR”

 

Bilgin, hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, yeni tip koronavirüs  salgını sürecinde herkes tarımın ve hayvancılığın önemini anladığını ifade etti. Gıda erişimi ve gıda güvenliğinin önemli olduğuna işaret eden Vali Bilgin, "Üretim ve tüketim dünyanın en önemli meselesidir. Değişen dünyada bu olguyu çok iyi okumalı ve bu yönde tedbirler almalıyız. Trakya hayvancılık bakımından çok önemli, özellikle küçükbaş hayvancılıkta ilimizde önemli bir konumda. Ancak hayvan sayılarımız yeterli düzeyde değil. Trakya olarak hayvancılıkta rol model olmalıyız" şeklinde konuştu.