Albayrak: Siyasi istikbalini güvence altına almak istiyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın Tekirdağ'da etkili olan sağanak yağış sonrası büyükşehir belediyesi ve bağl?

GÜNDEM 9.10.2020 12:40:00 0
Albayrak: Siyasi istikbalini güvence altına almak istiyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Büyükşehir Belediyesi her zamanki gibi iş bilmezliğiyle karşımızda. Hükümet destekli Japon Jaika Kredisi ile Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi yapılan şehrimize TESKİ, yine lağım sularını salıyor. Bu güzelim yatırımların bedelini vatandaş ödemesine rağmen niçin kullanılamıyor? Sayın Başkan Kadir Albayrak'ın tüm bunlardan haberi var mıdır acaba soruyorum! Devasa bütçelerle yatırım yapılıyor, Büyükşehir kullanmaktan aciz.  AK Partili Süleymanpaşa Belediyesi her geçen gün şehrimizi güzelleştirmek için boğuşurken Büyükşehir daha bir arıtma tesisini dahi çalıştıramıyorsa, bu iş bilmezliğin bedelini kim ödeyecek?” açıklamasını yaptı.

 

“SELLER VE SU BASKINLARI YAŞANMIYOR”

 

Özcan’ın bu açıklamalarına yaptığı yazılı açıklama ile cevap veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Özcan’ın yalan rüzgarı estirmeye devam ettiğini söyledi. Sosyal demokrat belediyeler olarak insan odaklı bir anlayışla halkın mutluluğu için çalışmaya ve Tekirdağ’ın geleceğine yön veren projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydeden Albayrak “Tüm zorluklara rağmen kararlılıkla hayata geçirdiğimiz projeler meyvelerini veriyor. Artık yağmur yağdığı zaman Süleymanpaşa ilçemizde seller ve su baskınları yaşanmıyor. Tüm bu gerçekler ortada dururken öte yanda siyasi rant hesaplarıyla, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ’nin başarısız olmasından medet uman AKP Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan var” dedi.

 

“SİYASİ İSTİKBALİNİ GÜVENCE ALTINA ALMAK İSTİYOR”

 

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve kurum yönetimi aleyhinde karalama kampanyası yürütmeyi alışkanlık haline getiren Mestan Özcan’ın, halkın sıkıntı çekmesini beklediğini ve bu sayede siyasi ikbalini güvence altına almak istediğini savunan Albayrak “Hiç merak etmesin, kendisine bu fırsatı vermeyeceğiz. Tüm engellemelere rağmen büyük ailemiz olan Tekirdağ halkına en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

“KARALAMA KAMPANYALARI SONUÇSUZ KALMAYA MAHKUMDUR”

 

İktidar partisinin il başkanının görevinin belediyelere muhalefet etmek değil, ilin her alanda daha fazla yatırım alabilmesi için mücadele etmek olduğunu kaydeden Albayrak “Bilindiği gibi en fazla vergi ödeyen iller arasında ilk sıralarda yer alan ilimiz, devlet yatırımlarını alma konusunda son sıralardadır. Bu olumsuzluğun giderilmesi konusunda en ufak bir çaba sarf etmeyen Sayın Mestan Özcan’ın, tek hedefinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz aleyhinde karalama kampanyası yürütmek olması son derece düşündürücüdür. Kendi siyasi ikbalini, Tekirdağ halkının çıkarlarının üstünde tutan Sayın Mestan Özcan’ın karalama kampanyaları sonuçsuz kalmaya mahkûmdur” dedi.

 

“İDDİALAR TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR”

 

Yağmursuyu hatlarından denize akan suların kanalizasyon suyu olduğu iddialarına da cevap veren Albayrak “Bölgemizi etkisi altına alan sağanak yağışlar esnasında 2014 yılından bu yana yapılan altyapı yatırımları ve TESKİ ekiplerimizin sahadaki özverili çalışmaları sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Yapılan saha kontrolleri ve Alo 185 İhbar Hattındaki kayıtların incelenmesi sonucunda bu durum teyit edilmiştir. Sağanak yağışlar sonrasında AKP Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak Süleymanpaşa sahilinde yağmur suyu hatlarından denize akan suları “lağım suyu” olarak ifade etmiştir. Ortaya attığı bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Nitekim paylaşılan videoda deşarjı görülen su, yağmur yağışları esnasında yüzeysel akıntı sonucunda oluşan Ördekli Dere’nin taşıdığı sulardır. Bu durum yağmur suyunun denize deşarjını sağlayan hatların sağlıklı çalıştığını göstermektedir” dedi.

 

“ARITILMADAN DENİZE DEŞARJ EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

 

Kanalizasyon sularının arıtılmadan denize deşarj edilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Albayrak “Sosyal medyada paylaşılan videonun çekildiği yer ile Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin arasında dört kilometreden fazla mesafe bulunmaktadır. TESKİ bünyesinde faaliyet gösteren günlük 40.440 metreküp kapasiteye sahip Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizde arıtma işlemine tabi tutulan atık sular karbon, azot ve fosfor giderimi yapıldıktan sonra temiz su havuzunda klorlanarak Cevizlik Deresi’ne deşarj edilmektedir. Tesisimiz Çevre Mevzuatı yönetmeliklerinde belirtilen hükümlere uygun olarak işletilmektedir. Ayrıca tesisimizde düzenli periyotlarla iç izleme numuneleri alınarak tesis çıkış suyu kalitesi kontrolleri düzenli olarak sağlanmaktadır. Tesisimize 10.05.2020 tarihinde Çevre İzin Belgesi alınmıştır. Tüm bu gerçekler ortadayken gerçek dışı iddialar ortaya atılması, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ aleyhinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik bir nafile çabadan başka bir şey değildir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU