Meteoroloji'den dolu ve hortum uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda bugün saat 09:00 itibarıyla Marmara Bölgesi'nde şiddetli yağış beklendiği belirtilerek, vatandaşlardan dolu yağışı ve hortum oluşma risk

GÜNDEM 8.10.2020 09:25:00 0
Meteoroloji

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

 

ANİ SEL BASKINI VE HORTUM UYARISI

 

AFAD’tan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı; “Sabah saatlerinden itibaren, Marmara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege'de ise yerel dolu yağışı ile birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun”