Şentop: En önemli hukuk fakültelerinden olacağına inanıyorum

Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin ilk dersi ve Namık Kemal Üniversitesi 2020-2021 Akademik yılı Açılış töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Must

GÜNDEM 6.10.2020 16:03:00 0
Şentop: En önemli hukuk fakültelerinden olacağına inanıyorum

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunması ile başlayan programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Genel Sekreter Murat Kamil Tırpancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

“ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ SARF EDECEĞİZ”

 

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nusret Bedük, “Pandemi döneminden dolayı bizler siz kıymetli öğrencilerimiz ile yüz yüze eğitimde bulunamıyoruz. Fakat arzumuz en yakın zamanda yüz yüze eğitime başlamak. Bu süreçte inşallah bizlerin sizlerin evrensel hukuk ilkelerine bağlı adil hukukçular olarak yetişmeniz için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğimizden emin olunuz” dedi. 

 

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ YÜZ YÜZE OLALIM”

 

Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, “Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, sadece meclis başkanı olarak değil, aynı zamanda hoca kimliği ile öğrencilerimize böyle bir açılış dersi vererek katkıda bulunduğu için ve bu zor dönemde bizleri cesaretlendirdiği için minnettarız. 2020-2021 eğitim öğretim yılı biraz buruk başladı, öğrencilerimizle buluşamadık. Uzaktan eğitim ile biz de eğitimimize devam ediyoruz. Bu noktada özellikle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin bize verdiği destek inanılmaz boyutta” dedi. Hukuk Fakültesinin ilk dersini Mustafa Şentop’un vermesinin çok arzu edildiğini dile getiren Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de, “Hukuk Fakültemizin çok arzuladığı bir şeydi, ilk dersi Sayın Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın vermesi. Yoğun programına rağmen bu imkanı bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Üniversiteme gösterdiği yakınlıktan, ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum.  Gönül isterdi ki yüz yüze olalım. Fakat ilk dersimizi pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“DERSLERİN SIKI ŞEKİLDE TAKİP EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da, programda yaptığı konuşmada, üniversite hayatının diğer eğitim ve öğretim safhalarından yalnızca nicelik değil nitelik farkı da gösterdiğini belirterek, “Öğrencilerimiz, bu farklılığı üniversite birinci sınıftan itibaren idrak edip buna uygun bir çalışma yöntemi benimsemezlerse sonraki yıllarda ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını tecrübelerimle söyleyebilirim. Bu açıdan öğrencinin kendisini disipline etmesi, bir metot benimsemesi çok önemli" dedi. Öğrencilere nasıl bir çalışma yöntemi belirlemeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Şentop, "Derslerin sıkı şekilde takip edilmesi çok önemli. Üniversitede öğrenciler biraz daha rahat bir hayata alıştıkları için genelde derslerini biriktirip, en son sınav öncesinde çalışmak gibi bir yöntem uyguluyorlar. Bu çok doğru değil. Aldığınız, edindiğiniz bilgilerin zihninizde yerleşmesi ve onların kullanılabilir hale gelmesi biraz zaman istiyor. Nasıl bir günlük veya bir haftalık yemeği tek seferde yiyemiyorsak, bir vize dönemindeki bilgilerin tamamını da bir oturuşta, bir çalışmada halledebilmemiz mümkün değil. Bunun sebebi, o bilgilerin birbiri üzerine bina edilen bilgiler olmasıdır.Her dersi biriktirerek değil düzenli çalışarak, hazmederek ve diğer derslerle irtibatlı biçimde kavramak önemlidir. Bugün öğrendiğiniz bir ders, yarın öğreneceğiniz dersin bir anlamda temelidir” dedi. 

 

“AKADEMİK KADROMUZ DAHA DA GÜÇLENECEK”

 

Hayata bir hukukçu olarak bakmanın, bu ilişkiyi görmek bakımından önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Şentop, "Hukukun hayatımızla ilişkisini doğru şekilde kurmak lazım. Bunu anladıktan sonra iyi bir hukukçu olma yolunda mesafe kat etmeye başlarız” dedi. Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesinin, çok parlak bir fakülte haline geleceğine inandığını da dile getiren Meclis Başkanı Şentop, "İyi hocalarımız var, akademik kadromuz inşallah daha da güçlenecek. Fakültenin, Türkiye'nin en önemli hukuk fakültelerinden olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

HABER / MENŞURE KARDEŞ