"Trakya'ya yakışır bir Cumhuriyet Meydanımız olacak"

Keşan Belediyesi tarafından gelecek günlerde yapımı planlanan Keşan Cumhuriyet Meydanı için Köy Garajı'nda yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmalarını takip eden Belediye

GÜNDEM 6.10.2020 14:00:00 0

Yıkım işleminin bitmesi ve projenin hayata geçirilmesinin ardından Keşan’ın tarihi bir Cumhuriyet Meydanı’na kavuşacağını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün köy garajımızın yıkım çalışmaları başladı. Dozerlerimiz, itfaiye ekibimiz çalışıyor. Köy garajımızın son görüntülerini arşive aldık. 3,4 işyeri hariç diğer tüm işyerleri boşaltıldı” dedi. 

 

“KEŞAN’I BİR ÜST LİGE ÇIKARACAĞIZ”

 

“Keşan’ın tarihi Cumhuriyet Meydanı’na dönüşeceği anı bekliyoruz” diyen Helvacıoğlu, “İnşallah 2023 yılında Keşan’ın Cumhuriyet Meydanına kavuşacağını şimdiden müjdeliyoruz. Projelerimiz tek tek yürüyor, 10 yıllık programımız devam ediyor. Olağanüstü çalışmalarımızla pazar demeden, gece-gündüz demeden Keşan Belediyesi olarak canla başla çalışıyoruz. Allah’ın izniyle Keşan’ı bir üst lige çıkaracağız. Bütün çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Özellikle altını çizmek istediğim bir konuda şu ki; köy garajımız da inşaat, AVM olmayacak, burası tamamen inşaatsız büyük bir meydan olacak. Hiçbir bina olmadan yer altından çalışacağımız bir projemiz var. Bu proje; uygulayacağımız kentsel dönüşümle beraber, çalışmalarımızı sürdürebileceğimiz bir proje. Keşan’ın nefes alacağı bir meydana ihtiyacı var. 2023 de; Cumhuriyetimizin 100. Yılında, inşallah bir aksilik olmazsa burası inşaatsız, yeşil alanları bol bir Cumhuriyet Meydanı olacak. Köy garajının 70-80 senelik mazisi geride kalıyor” dedi. 

 

“ESNAFIMIZ DUYARLI OLDU”

 

Helvacıoğlu, “Tabii köy garajının artık; depreme dayanıklılığı, işlevselliği, ekonomik değeri, inşaat değeri kalmamış. Benden önceki Belediye Başkanım da 6,7 yıl önce buraya bir proje uygulamış, ancak bize kısmet oldu. Kim gelirse gelsin siyasetin dışında bu meydanın olması gerekirdi. Nasip bize oldu. Keşan Belediye Başkanlığı olarak gururluyum, onurluyum. Keşan halkıma, Keşan esnafıma, hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada 1,5 yıl önce esnafımıza köy garajının eylül, ekim ayında yıkılacağını söylemiştik. Onlarda sağ olsunlar her ne kadar bir takım siyasi müdahaleler olduysa da; esnafımız burayı boşalttı. Esnafımız duyarlıydı. Ama esnafımızı kışkırtanlar, buradan çıkmayın diyenler oldu. Ancak esnafımız bu sözlerin hiçbirini umursamadı. 2,3 esnafımız var onlarda yarın öbür gün çözüm üretecekler. Onlarında duyarlılığına şimdiden teşekkür ediyorum. Daha önce red kararı verilen yıkım kararına olumlu karar verildi. Ve mahkemeden iznimizle yıkımı gerçekleştiriyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. 2023 yılın da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100. Yılında Keşan’a, Trakya’ya yakışır bir Cumhuriyet Meydanımız olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle, Dr. Fatma Aksal Vekilimin büyük emeğiyle bu meydanı çok güzel bir meydan yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE