Üretici ziyaretleri devam ediyor

Lüleburgaz Ovacık Köyü'nde faaliyet gösteren Lük-Mey Tarım Meyvecilik ve Tohumculuk isimli işletmeyi ziyaret eden Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Özel, Kırklareli il genellikle tarla tarÄ?

GÜNDEM 2.10.2020 18:24:00 0
Üretici ziyaretleri devam ediyor

 

Özel’e ziyaretinde Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Doğan da eşlik etti. 

 

İŞLETME HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

İl Müdürü Özel’e bilgi veren işletme sahibi Lütfü Kahraman, işletmelerinde toplam 500 dekar alanda elma yetiştiriciliği, 100 dekar alanda ceviz yetiştiriciliği yapıldığını, Bakanlık tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında ekonomik yatırım programından, 600 tonluk soğuk hava deposu ve meyvecilik file tesisi kurulumunda yüzde 50 hibeden faydalandıklarını ifade etti. 

 

“HER ZAMAN ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ”

 

İşletmeye ait tesisleri inceleyen Özel, meyveciliğin Kırklareli için önemli bir tarımsal faaliyet olduğunu, bu şekilde entegre tesislerin katma değer üreterek üretim ve istihdama çok önemli katkı sağladığını belirterek meyvecilik faaliyetinin sektör sorunları ve çözümleri konusunda her zaman üreticilerin yanında olduklarını ifade etti. 

 

ÜRETİM ALANLARINI GEZDİLER

 

Daha sonra İl Müdürü Özel ve beraberindekiler, Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü’nde lavanta yetiştiriciliği yapan Özkan Demircan'ı ziyaret ederek işletmede yeni kurulan distilasyon ünitesi ve lavanta ile örtüaltı yetiştiriciliği yapılan üretim alanları gezip, Kırklareli’deki tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

 

Haber / Yener AKBABA