Su isale hattı ve su kuyularını inceledi

TESKİ tarafından Çorlu Yenice Mahallesi'nde bulunan su isale hattı ve su kuyularında yürütülen çalışmaları inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sağlam Altyap

GÜNDEM 24.09.2020 17:58:00 0
Su isale hattı ve su kuyularını inceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Yenice Mahallesi’nde bulunan su isale hattı ve su kuyularında yürütülen çalışmaları inceleyerek TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

4 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Yenice Mahallesi’ni besleyen su kuyularına ilave olarak 1 adet su kuyusunu daha açtıklarını kaydeden Albayrak, “Tüm çalışmalar ile birlikte mahallemize 4 Milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştiriyoruz” dedi. Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, `Sağlam Altyapı, Sağlıklı Gelecek' sloganıyla altyapı çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

2 KATI KADAR SU TEMİNİ SAĞLANACAK

Yetkililer “Yapılan çalışmalar kapsamında, Çorlu İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesini besleyen mevcut 8 adet kuyunun debisi (42lt/sn) yetersiz olduğundan, ilave 1 adet içme suyu kuyusu açılmıştır. Açılan kuyunun debisi 25lt/sn olup, suyun mevcut depoya iletiminin sağlanması için TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından "TESKİ 143 nolu kuyu ile mevcut depo arası 3.106 metre Ø 355'lik HDPE isale hattı projesi" hazırlandı. 3.106 metre Ø 355 mm çaplı HDPE hattın imalatı Eylül ayı itibari ile tamamlandı, hattın üzerinde 5 adet vantuz, 5 adet tahliye bulunuyor. Ayrıca, bahse konu hat güzergahına yakın bölgede 2. kuyu da açılmaya başlandı, bu kuyunun da iletim hattı, yapılan Ø 355 mm çaplı HDPE hatta bağlanacak. Yeni açılan 2 kuyudan gelecek debi ile mevcut durumun 2 katı kadar su temini sağlanması planlanıyor” dedi.

Haber / Yener AKBABA