Tekneler giriş çıkışlarda zorluk yaşıyor

Şarköy'de Hoşköy Balıkçı Limanı girişinin çakıl taşlarıyla dolması nedeniyle balıkçı tekneleri giriş çıkışlarda zorluk yaşıyor. Liman girişinde biriken çakıl taşlar

GÜNDEM 24.09.2020 17:53:00 0
Tekneler giriş çıkışlarda zorluk yaşıyor

Hoşköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fehmi Baydemir, “Limanda biriken çakıl taşlarının teknelere hasar vermesi nedeniyle balıkçılar geçişlerde zorluk yaşıyor. Bizim en büyük sorunumuz bu çakılın limanın ağzının kapaması, limanın girişini sığlaştırması. Burada balıkçılarımız limana girip çıkarken teknelerinin altını sürterek, zorlanıyor. Belli bir boydaki tekneler de limana giremiyor ve başka limanlara gitmek zorunda kalıyor. Bu sorun arkamızdaki dereden kaynaklanıyor. Dereden gelen çakıl, bu limanın ağzını kapatıyor. Aşırı bir sığlık oluştu. Tekneler girip çıkarken zorlanıyor ve altında hasar meydana geliyor. Bütün teknelerde bu sıkıntı var. Ancak 10 metre altındakiler sürtmeden girip çıkabiliyor. 10 metre üzerindeki tekneler ise altını sürterek, girip çıkıyor” dedi.

 

“BÜYÜK TEKNELER GİREMİYOR”

 

Büyük teknelerin ise giremedikleri için başka limanlara kaçmak zorunda kaldığını dile getiren Baydemir “Çünkü teknelerin altı sürttüğü için zarar veriyor. Liman hizmetlerine müracaat ettik. Biz, küçük kooperatif olduğumuz için masrafın altından kalkamıyoruz, yardım bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA