Dumanı görüp arkadaşını arayınca evinin yandığını öğrendi

Malkara'da tarlada çalıştığı sırada mahalleden yükselen dumanları merak eden Hüseyin Mergü, telefonla aradığı arkadaşından evinin yandığını öğrendi.

GÜNDEM 23.09.2020 20:07:00 0
Dumanı görüp arkadaşını arayınca evinin yandığını öğrendi

Olay, ilçeye bağlı kırsaldaki Izgar Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan Hüseyin Mergü'ye ait tek katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada tarlada çalışan ev sahibi Hüseyin Mergü, mahalleden yükselen dumanı merak ederek, bir arkadaşını aradı. Evinin yandığını öğrenen Mergü, büyük şok yaşadı.

 

1 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU SÖNDÜRÜLEBİLDİ

 

Yangın, itfaiyenin 1 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangın sonucu tek katlı ev küle dönerken, depo olarak kullanılan odadaki 300 saman balyası, 5 ton buğday, süt sağma makinesi, bıçkı ile ağaç kesme makinesi, su motoru ve jeneratör de yanarak kullanılmaz hale geldi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Izgar Mahallesi Muhtarı Fahrettin Düşünen de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

 

'ÇOK ÜZGÜNÜM'

 

Ev sahibi Hüseyin Mergü, "Tarlada çalışıyordum. Tarlamda hayvanlarım için silaj yaptırıyordum. Köyün üzerinde büyük bir duman gördüm. Ne yanıyor diye merak ettim ve köydeki arkadaşımı aradım. Aradığım kişi de bana 'Hüseyin ağabey senin ev yanıyor' dedi. Çok üzgünüm. Yangının tam olarak neden çıktığını bilmiyoruz. Çıkan yangında ev tamamen yandı. Yanan evimin yanındaki hayvan damında yaklaşık 100 tane keçi vardı. Hayvanlarımı damdan zor kaçırdık. Yoksa hayvanlarım da yanacaktı" dedi.

 

‘EV TAMAMEN YANDI’

 

Yangında evin tamamen yandığını ve yangında damdaki hayvanları zor kaçırdıklarını söyleyen Izgar Mahalle Muhtarı Fahrettin Düşünen, “Izgar mahallemizde bugün üzücü bir yangın çıktı. Yangında yaklaşık 100 tane keçiyi yangından kaçırdık. Hayvanları zor kurtardık. Ama maalesef içeride yaklaşık 6 ton kadar buğday ile 300 tane saman balyası, jeneratör, bıçkı motoru ile ev sahibinin kullandığı eşyalar yandı. Yangın itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü. Herkese geçmiş olsun.” dedi.   

 

‘CİDDİ BİR HASAR VAR’

Yangında olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Öncelikle ızgar mahallemizdeki hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Yangının diğer evlere sıçramamış olması bizler için sevindirici. Tabi mülk sahibinin ciddi bir hasarı var. Tekirdağ büyükşehir belediyesinin itfaiye personeli zamanında müdahale etti. Tüm Izgar mahallemizdeki hemşerilerimize geçmiş olsun” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN