19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilişinin 99. Yıl Dönümü ve Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da törenle kutlandı.

GÜNDEM 20.09.2020 16:58:00 0
19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Tarihi Valilik Binası önünde düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokol üyeleri ve gaziler katıldı.

 

ŞENTOP’UN MESAJI OKUNDU

 

Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Ali Rıza Açıkgöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gönderdiği mesaj okundu. Ulaştırma Teğmen Mert Terim’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından tören sona erdi.

 

DERNEKLERİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve protokol üyeleri ile birlikte çelenk sunma töreninin ardından 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Şube Başkanı Ali Rıza Açıkgöz tarafından karşılanan Vali Yıldırım, gazilerle sohbet ederek onların gününü kutladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni de ziyaret ederek Dernek Başkanı Deniz Uygun ve dernek üyeleri ile görüşen Yıldırım, gazilerin gününü kutlarken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diledi.

 

Haber / Yakup KARATEPE