Proje yararlanıcılarına online seminerler düzenlendi

Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEP) kapsamında Süleymanpaşa Halk Eğitimi Merkezi'nde 100 kişiye destek veriliyor. Aşçı Yardımcılığı ile Mermer ve Taş Kaplama eğitimleriyle eş zamanl

GÜNDEM 16.09.2020 13:40:00 0
Proje yararlanıcılarına online seminerler düzenlendi

 

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, “İstihdam odaklı PEP Projesi kapsamında, Tekirdağ'da Türkçe dil ve mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kişilerin özel sektör tarafından işe alımlarını desteklemek amacıyla işverenlere yönelik teşvik sağlanmaktadır. Teşvik kapsamında istihdam edilen her proje yararlanıcısı için ilk 3 ay boyunca asgari ücretin yarısı tutarında (toplam maliyetin) işverene destek ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için gerekli olan Çalışma İzni ödemesi (347,10 TL + 110 TL) proje tarafından karşılanmaktadır” denildi.

 

MESLEKİ BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

 

Açıklamanın devamında , proje ile ilgili bilgi verilerek, “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB-HBÖGM) Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliği ile yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEP) Projesi kapsamında 5 ilde bin 600 kişiye mesleki ve dil becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler verilmektedir. Proje kapsamında Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, İstanbul ve Tekirdağ illerinde mesleki eğitim sertifikası alan kişilerin istihdam olanaklarına erişimleri için de çalışmalar gerçekleştirilmektedir” denildi.

 

Haber / Ruşa ELMA