Gazetecilere ve kamu görevlilerine eğitim verildi

Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü, 1 Ekim'de kurumun sorumluluk alanına dahil olacak Kırklareli'nde resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik iki ay

GÜNDEM 16.09.2020 13:28:00 0
Gazetecilere ve kamu görevlilerine eğitim verildi

 

Kırklareli İl Özel İdaresi Fuar Alanı’nda düzenlenen ilk seminere il merkezi ile ilçelerindeki 51 kamu görevlisi katıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarına İLANBİS sistemi üzerinden nasıl ilan ve reklam girişi yapılacağının uygulamalı olarak anlatıldığı seminerin ardından ikinci seminerde de Kırklareli’ndeki yerel gazetelere, ilan ve reklam eğitimi verildi.

 

AVANTAJLARI DETAYLI OLARAK ANLATILDI

 

Gazetelerin, Basın İlan Kurumu sorumluluk alanına dahil edilmesinin avantajlarının detaylı olarak anlatıldığı seminerde, valiliklerin görev alanındaki yayınlanan gazetelerin vasıflarına ilişkin özel hükümler ile Basın İlan Kurumu mevzuatı arasındaki farklar da anlatıldı.

 

“TÜM EKSİKLİKLERİ EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ”

 

Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya, resmi ilan ve reklam alan gazetelerin sahipleri, yazı işleri müdürleri ve temsilcilerinden 20 kişinin katıldığı eğitim seminerinde yaptığı konuşmada “Kentteki gazete ve dergiler 1 Ekim'den itibaren Basın İlan Kurumu Kırklareli Şubesi açılışı gerçekleştirilip Tekirdağ Şubesi’ne bağlanacak. Valilik sorumluluk alanında bulunup kurumumuz sorumluluk alanına dahil olan tüm gazetelerimiz 2 yıllık bir uyum süreci yaşayacak. Bu süre zarfında ortaya çıkabilecek tüm eksiklikleri el birliği ile çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“DÜZENLİ VE SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Kırklareli il merkezinde 6, Demirköy ilçesinde 1, Lüleburgaz ilçesinde 2, Babaeski ilçesinde 2, Pınarhisar ilçesinde 1 ve Vize ilçesinde 1 olmak üzere toplam 13 resmi ilan alan gazetenin bulunduğunu dile getiren Karakaya “Yalnız resmi reklam yayınlayan haftalık, 15 günlük ve aylık gazeteler de var. Hep birlikte daha düzenli ve sistematik bir şekilde çalışacağız” dedi. Karakaya, Kırklareli’ne şube açılmasına destek veren Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e de teşekkür etti.  Süreçle ilgili Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü ilan memuru Sultan Salih Çolak tarafından yapılan sunumun ardından seminer toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ