Bozdağ, Ahilik Haftası'nı kutladı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 14-20 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj paylaştı. Tüm esnaf, sanatkar, tüccar ve iş adamlarının Ahilik Haftasıâ€?

GÜNDEM 14.09.2020 17:51:00 0
Bozdağ, Ahilik Haftası

 

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, bu yıl 33’üncü kez kutlanan Ahilif Haftası dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“TOPLUMSAL DEĞERLERİ ESAS ALIR”

 

Ahiliğin; kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu kaydeden Ali Bozdağ, “Ahilik geçmişten günümüze bir gelenek. Ahilik Haftası bu yıl 33’üncü kez kutlanacak. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin temeli olan Ahilik geleneği geçmişten günümüze devam eden en önemli kuruluşlardandır. “Elini, sofranı, kapını açık; gözünü, dilini, belini bağlı tut” diyen gönül adamı Ahi Evran-ı Veli tarafından temelleri atılan Ahilik geleneği, iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alan, saygı ve sevgi çerçevesinde haksız rekabeti ortadan kaldırarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan bir oluşumdur” dedi.

 

“GURUR VE ONURU İÇERİSİNDEYİZ”

 

“Ahilik kültürü ile dayanışma içerisinde olması daha da önem arz ediyor” diyen Bozdağ, “Geçmişten günümüze bir gelenek olarak devam eden Ahiliği bu yıl da kutlamanın gurur ve onuru içerisindeyiz. Ahi Evranı Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla tüm esnaf, sanatkar, tüccar ve iş insanlarımızın Ahilik haftasını kutluyor, tarihimizde de olduğu gibi birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmenin devamını diliyorum. Kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü olan Ahilik Haftası kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA