Keşan'da 'hayvanları zehirliyorlar' iddiası 

Keşan'da zehirli et verildiği iddia edilen 1 köpek ölürken, 4'ü köpek, 1'i kedi, 5 hayvan klinikte tedaviye alındı. Ölen köpeğin sahibi Adilhan Karabulut, köpekleri 'Samuray'la ilgili daha önce de tehditle

GÜNDEM 9.09.2020 15:56:00 0
Keşan

Olay, Aşağı Zaferiye Mahallesi Adalı Caddesi´nde meydana geldi. Cadde üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehirli etten yiyen köpek ve kediler bir süre sonra fenalaştı. Olayda, 'Samuray' isimli 10 yaşındaki sahipli köpek ölürken, zehirlenen 4'ü köpek, 1'i kedi, 5 hayvan ise çevredekiler tarafından özel araçlarla kliniğe götürülerek, tedaviye alındı.

 

 

“DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLDİK”

 

İhbar üzerine olay yerine gelen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri inceleme yaptı. Mahalle sakinleri ise olaya tepki göstererek, hayvanları zehirleyen kişi ya da kişilerin kimliklerinin tespit edilerek, yakalanmasını istedi. Ölen köpekten alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderileceği bildirildi. Ölen köpeğin sahibi Adilhan Karabulut, köpekleri 'Samuray'la ilgili daha önce de tehditler aldıklarını belirterek, "Annemin sesiyle uyandım. Bağırışlar vardı mahallede. Dışarı çıkıp baktığımda köpeklerin ağzından köpük geliyordu. Onları veterinere götürdük. Kendi köpeğimizi bulamadık. Yaklaşık yarım saat sonra bulduğumuzda da ölmüştü. Birinin zehirlediğinden şüpheleniyoruz. Çünkü daha önce şikayet ve tehdit etmişlerdi, öldüreceklerini söylemişlerdi" ifadelerini kullandı. 

 

 

“TÜRKİYE’DE HAYVANLARA SAHİP ÇIKILSIN”

 

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Üyesi ve mahalle sakini Sakine Serin de, yaşananlara tepki göstererek, "Telefonla arayarak bana olayı bildirdiler. Hem sahipli hem de sokakta bakılan kedi ve köpekler zehirlenmiş. Daha önce de bazı komşular, köpeklerin havlamalarından rahatsız olduğunu belirtmişler. Şikayetçiyiz ve sonuna kadarda takipçisiyiz" dedi. Şahabettin Torun ise Türkiye'de hayvanlara sahip çıkılmasını isteyerek, "Bunlar evladımız gibi. Bir insan çocuğuna zehir verebilir mi? Veremezsin çünkü o da bir can. Burada çok sayıda köpek vardı. Şu an bir tane bile köpek yok. Hayvanı sevmeyen, Allah'ı da sevmez" ifadelerini kullandı.

 

ZEHİRLENEN HAYVANLARIN SAĞLIK DURUMU KRİTİK

 

Veteriner Hekim Barış Kasımoğlu, zehirlenen 4 köpek ve 1 kedinin tedavisinin sürdüğünü, sağlık durumlarının kritik olduğunu kaydederken, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekimi Mahmut Yıldırır da, Keşan’da yaşanan köpek ve kedi ölümleri ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Yaşanan olayı kınayan Yıldırır, “Keşan Belediyesi olarak sahipli ve sahipsiz sokak hayvanlarına yapılan bu menfur katliamları kınıyoruz. Konu Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirilmesine müteakip, ekiplerimiz olay mahalline intikal etmiştir. Olay mahallinde 1 köpeğin öldüğü, 4 köpek ve 1 kedinin zehirlendiği görüldü. 4 köpeğe ve 1 kediye müdahale edilerek, tedavileri devam etmektedir. Konu emniyet birimlerine bildirilmiş olup; Hayvan Koruma Polisi gerekli incelemeyi yaparak, adli makamlara sevk edilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmaktadır. Hayvanların basit bir gıda zehirlenmesiyle mi yoksa kasıtlı olarak biri ya da birilerince zehirlendiği yapılacak olan incelemeler neticesinde aydınlanacaktır. Şayet gerçekleştirilecek tahkikat sonucunda kasıtlı bir zehirlenme var ise, faili kişi ya da kişilerin yakalanması için gereken yapılacaktır. Sahipli ve sahipsiz sokak hayvanlarına karşı gerçekleştirilen bu olayın, aydınlanana kadar takipçisi olacağız” dedi. 

 

Haber / Yener AKBABA