"İşletmelerimizi sürekli yeni ve diri tutmalıyız"

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO), istihdama katkı sağlamak amacıyla hazırladığı 'www.kesantsodaisvar.com' online platformunun tanıtımını yaptı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Ba?

GÜNDEM 7.09.2020 08:18:00 0

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, KOSGEB Edirne İl Müdürü Veysel Vural, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Mali Müşavir Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi Başkanı Üzeyir Eralp Batman, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf ve Murat Arıkan, Keşan TSO Meclis Başkan Yardımcısı Cahit Mercan, meslek odası başkanları ile iş adamları katıldı.

 

“KENDİMİZİ SÜREKLİ GÜNCELLEMELİYİZ”

 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, yeni iş dünyasında düzene ayak uydurabilmek adına sürekli gelişen ve yenilenen ticaret hayatında var olabilmek için sürekli aktif olmaları gerektiğini belirterek, "Bir nevi bu dünyada var olabilmek için kendimizi ve işletmelerimizi sürekli yeni ve diri tutmalıyız. Kendimizi sürekli güncellemeliyiz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak en önemli misyonlarımızdan biri olan üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak için eğitime oldukça önem veriyoruz. Mesleki eğitimler açısından bakıldığında odalar bazında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak Trakya'da birinci odayız. Üyelerimize katkı sağlayacak bu tür eğitimleri pandemi döneminde interaktif ortamda da olsa sürekli hız kesmeden devam edeceğiz. Günümüzde iş dünyasında en büyük sorunlardan biri de kalifiye eleman bulamama sorunu. Bu nedenle Keşan, İpsala ve Enez bölgesinde bulunan üyelerimizin istekleri doğrultusunda odamız bünyesinde bu platformu hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

“AMACIMIZ ÜYELERİMİZE HİZMET ETMEK”

 

Daha sonra Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç tarafından platformla ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Tunç, “Amacımız Keşan, İpsala ve Enez ilçelerimizde yer alan toplam 2 bin 700’den fazla odamız üyesi firmalarımızdan herhangi bir gelir veya ücret talep etmeksizin sadece üyelerimize hizmet etmek ve personel alımlarında tüm kamu destekleri hakkında bilgilendirme yaparak, işveren yükünü azaltıp ilave personel istihdamında arttırıp, bölgemizdeki işsizliği azaltmak ve ülkemizde istihdamına olumlu katkı sağlamaktır,
Hedefimiz, sadece odamız üyesi firmalarımızın işveren işçi arama duyurusu ve ilave personel istihdamında tüm kamu desteklerinin bilgilendirilmesi hedeflenmektedir” dedi. Toplantı, katılımcılar platform hakkında fikirlerini söylemesinin ardından sona erdi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE