Âdem Dalgıç Aşevi ve Hizmet Binası açıldı 

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 100. Yıl Mahallesi'nde hizmete kazandırdığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve içerisinde yer alan Aşevi ile Hayır Çarşısının a

GÜNDEM 1.09.2020 19:45:00 0
Âdem Dalgıç Aşevi ve Hizmet Binası açıldı 

 

Açılış törenine, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve yönetimi, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Üretürk ve yönetimi, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları, 2009-2014 Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç ve vatandaşlar katıldı. Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı eğitimcilerinin müzik dinletisi ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’mızın okunması ile devam etti.

 

“RAMAZAN AYINA YETİŞTİRDİK”

 

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa için çok önemli bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Biliyorsunuz, ben inşaat sektöründe faaliyet gösteriyordum. Ahmet Aygün belediye başkanıyken kendisine, ‘Bu şehrin bir aşevine ihtiyacı var, belediye yer göstersin, ben inşa edeyim, rahmetli babamın adını vereyim’ diye öneride bulunmuştum. O dönem uygun yer bulamamıştık. Daha sonra CHP’li bir belediye başkanının bu şehirdeki ihtiyaç sahiplerinin derdini dert edinip aşevi yaptığını gördüm ve çok mutlu oldum. Geçtiğimiz dönem de aşevimiz çalışıyordu ama çalışma şartları hiç uygun değildi. Dört farklı binaya depoları, mutfağı, hayır çarşısı dağılmış durumdaydı. Üstelik ciddi bir kira yükü de söz konusuydu. Bu şekilde yürümez deyip 60-65 gün gibi kısa bir sürede bu binamızı tamamlayıp geçtiğimiz Ramazan ayına yetiştirdik” dedi.

 

 “HAYALİM GERÇEKLEŞMİŞ OLDU”

 

Yüksel, konuşmasının ardından eski Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. İsminin aşevine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren eski Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç “Başkanlık dönemimde iki büyük hayalim vardı. Biri atık sularımızın biyolojik olarak arıtılmasını sağlayarak çevremizi, denizimizi kirletmesinin ve insan sağlığını tehdit etmesinin önüne geçmek, diğeri de şehrimizde aç, açıkta hiç kimsenin kalmamasını sağlamaktı. İlk hayalim için görev süremiz boyunca çok çalıştık ve bugün bu hayalimin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum. Aynı şekilde bugün açılışında bulunduğumuz bu tesisle ikinci hayalim de gerçekleşmiş oldu” dedi.

 

“İNSANLARIN SIKINTILARININ GİDERİLMESİ ÇOK DEĞERLİ”

 

Dalgıç’ın ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, “Kaymakamlık bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilçemizde ihtiyacı olan her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Salgın sürecinde üç faz halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunduk. Şimdi iki yeni faz daha aktif edildi. Bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2 milyon liranın üzerinde katkıda bulunduk. Zor durumdaki insanların sıkıntılarının giderilmesi çok değerli” dedi.  

 

“HEPİMİZ BİR GÜN MUHTAÇ OLABİLİRİZ”

 

Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de, “Devletlerin kalkınması ayrı, milletlerin kalkınması ayrı şeylerdir. Yatırımlar yapıp teknolojimizi geliştirerek ülkemizi kalkındırabiliriz ama milletlerin kalkınması ancak vefa duygularının, hatırşinaslığın, kadirşinaslığın gelişmesiyle, dayanışma ruhuyla, birbirimize verdiğimiz değerle olabilir. Aşevi, imaret kültürü, hem Selçuklu’da hem Osmanlı’da hem de cumhuriyetimiz döneminde vakıflar ve diğer kurumlar üzerinden yaşatılmış bir kültürdür. Üstelik sadece aç ve açıkta olan insanlar için değil her tür canlı için dayanışmanın ve yardımlaşmanın örneklerini sunmuşlardır. Bizler bugün, bu anlamda bütün dünyaya örnek olmuş asil bir milletin evlatları olarak bize yakışanı yapıyoruz. Hepimiz bir gün muhtaç olabiliriz. Böyle bir durumda insan onurunu zedelemeden ihtiyaçların karşılanması kurumlarımız ve yardımsever vatandaşlarımızın işbirliği ile mümkün olabilmektedir” dedi. 

 

Haber / Ruşa ELMA