Aygun ve Albayrak'tan balıkçılara ziyaret

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kumbağ Limanı'nı ziyaret ederek, denizlerdeki av yasağının bitmesi ile birlikte ağlarını denize bıra

GÜNDEM 1.09.2020 15:52:00 0
Aygun ve Albayrak

 

 

Kumbağ Limanı'nda bulunan balıkçıları ziyaret eden Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Başkan Kadir Albayrak, balıkçılar ile sohbet edip görüş alışverişinde bulundular.

 

“DENİZİMİZDEKİ BALIK ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTTIRDIK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Süleymanpaşa Doğu Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizi de birkaç ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Bu projemiz tamamlandığında Şarköy'den Marmaraereğlisi'ne kadar, denizimize bir damla kanalizasyon atığı gitmeyecek. Yaptığımız hizmetlerle denizimizdeki balık çeşitliliğini arttırdık. Balıkçılık mesleğini icra eden kardeşlerimize bir müjde vermek istiyorum. Günümüz teknolojisine uygun ve modern Su Ürünleri Toptancı Halimizi 15- 20 gün içerisinde açacağız. Tesisimize yakışır, coşkulu bir açılış tertip edeceğiz. Bu tesisimizle birlikte ilgili makamlardan Şaraphane iskelesini talep ettik. Siz balıkçı kardeşlerimiz için orayı modernize edip işlevsel hale getirmek istiyoruz. Orayı kullanımınıza açmak istiyoruz. Umarım talebimize olumlu bir geri dönüş olur. Hepinize bol ve bereketli bir balık avı sezonu diliyorum. Allah sizlere bereketli kazançlar nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

 

“GÜNÜMÜZ ŞARTLARINA UYGUN VE MODERN BİR TESİS OLDU”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, "Uzun zamandan beri Kadir Başkanımızla istişare halindeyiz. Yakın zamanda Balık Halimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak ile birlikte inceledik Balık Halimizi. Günümüz şartlarına uygun ve modern bir tesis oldu. Balıkçı esnafına hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyemiz çok geniş yelpazede Tekirdağ halkına hizmet veriyor. Sosyal demokrat belediyelerimiz, belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyor. Geçen yıl Kumbağ'da düzenlenen etkinlikle sizleri denizlere uğurlamıştık. `Vira bismillah' demiştik. Bu sene maalesef salgından dolayı bu etkinliklerimizi düzenleyemedik. İnşallah bir an önce şu virüsten kurtuluruz da eski günlerimize döneriz. Hepinize hayırlı, bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Vira bismillah” dedi.

 

Haber / Buse SERİN